Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
škola u travnom

Zbog puknutog ventila na radijatoru djeca izvedena iz škole, problem je brzo riješen

Zagreb: Osnovna škola Gustava Krkleca u Travnom
Marko Prpic/PIXSELL
19.03.2024.
u 11:19

Doznali smo od roditelja tamošnjih školaraca da nije bilo nimalo dramatično kako su nam dojavili zabrinuti čitatelji. Učiteljice su se brzo pobrinule za djecu, a domari i čistačice za saniranje cijevi i skupljanje vode iz hodnika

Iz Osnovne škole Gustava Krkleca u novozagrebačkom naselju Travno reagirali su na članak objavljen na portalu Večernji.hr Evakuacija škole u Travnom: Popucali ventili na radijatorima, djeca bježala kroz prozore.

Naime, ne radi se o ventilima, kako smo naveli u naslovu članka, nego o jednom puknutom ventilu na radijatoru u hodniku zbog čega je voda počela izlaziti jakim mlazom koji je udarao u garderobu. Dio djece u tom trenutku bio je u učionici, a dio na hodniku. Također, nije se radilo o evakuaciji, nego su, kako doznajemo iz škole, učitelji izveli djecu iz južnog dijela škole (neki su otišli na ručak, a neki izvan škole), a kolegica kroz prozor jer je ispred njezine učionice prskalo iz ventila, a na hodniku se nalazilo cca 3cm vode.

U redakciju Večernjeg lista jučer iza podneva se javilo nekoliko zabrinutih građana koji su svjedočili trenutku kada su djeca izlazila kroz prozor i kako su nam prenijeli 'metež' oko škole i igrališta. Poslali su nam i fotografije ispred škole u trenutku evakuacije ne znajući o čemu se radi u želji da provjerimo što se događa. Oko 12:30 u redakciju nam se javilo dvoje roditelja, a onda oko 13:15 sati još troje roditelja, čija djeca pohađaju tu školu, a ne idu u boravak, ispričavši kako je 'cijela škola poplavljena', 'kako su djeca vrištala' i 'da su morali hitno napustiti učionice'. Večernjem listu nije bila namjera širiti dezinformacije te smo tragom tih dojava nazvali ravnateljicu škole i zbornicu, kako bismo doznali što se točno dogodilo, no nitko nam se u tim trenucima nije mogao javiti. Također, zvali smo odmah i zagrebačke vatrogasce koji su nam potvrdili da nisu išli na intervenciju.

Kasnije smo doznali od roditelja tamošnjih školaraca da nije bilo nimalo dramatično kako su nam dojavili zabrinuti čitatelji. Učiteljice su se brzo pobrinule za djecu, a domari i čistačice za saniranje cijevi i skupljanje vode iz hodnika. Večernji list se ispričava na nenamjernom širenju panike, drami zaista nije bilo mjesta, te stoga nismo niti objavili zabrinute poruke, i što je još važnije niti jednu fotografiju od njih 20-ak koje smo dobili na naš redakcijski mobitel (djecu ispred škole, mokri hodnik, inventar, mokru odjeću...) jer to nismo uopće smatrali relevantnim objaviti uz članak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije