Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREBAJU POMOĆ

Zbog psa su izbačeni iz podstanarskog stana. Više od mjesec dana žive na ulici

Foto: Facebook
11.06.2020.
u 16:19

Sada spavaju u nekoj napuštenoj kući koja više izgleda kao ruševina - govori Marija koja već neko vrijeme pokušava pronaći smještaj za ove ljude.

Morate van, ne možete više ovdje ostati jer imate psa -  bile su posljednje riječi za bračni par iz Velike Gorice koji je potom, zajedno s dvije godine starim mješancem Rokijem, završio na ulici. Od tada je prošlo gotovo mjesec i pol dana, a zahvaljujući inicijativi Marije Šapine Gale, njihova je teška situacija postala viralna.

- Vesna i Mišo imaju poteškoće sa sluhom, a gospodin je i invalid - objašnjava Marija i dodaje da su zbog teške financijske situacije spremni plaćati stan 1500 kuna mjesečno, s uključenim režijama.

Naime, oboje su korisnici socijalne pomoći te nemaju djece. Vesna je odrasla u domu za nezbrinutu djecu i nema obitelji, a Mišo sa svojima nije u kontaktu.

- Sada spavaju u nekoj napuštenoj kući koja više izgleda kao ruševina - govori Marija koja već neko vrijeme pokušava pronaći smještaj za ove ljude, a za pomoć se obratila i nadležnom Centru za socijalnu skrb.

- Rekli su mi da ih mogu smjestiti u prihvatilište za beskućnike u Velikoj Kosnici, ali psi tamo nisu dobrodošli tako da to nije opcija - ističe humanitarka i ljubiteljica životinja. 

- Ako netko ima stančić ili kućicu koju bi mogao iznajmiti ovim pristojnim i ljubaznim ljudima i njihovom psu jedincu, molim vas da mi se javite na Facebook - poručuje Marija Šapina Gale

Komentara 14

ZV
Zvjerko
18:39 11.06.2020.

Ako im je važnije imati psa nego krov nad glavom onda je to isključivo njihov izbor.

MA
majmudin
18:54 11.06.2020.

Pomozite pesu...

RO
roland
19:19 11.06.2020.

Pas nije problem. Oni su korisnici socijalne pomoći i sve što ide s tim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije