Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zbog onečišćenja vode privremeno se zabranjuje kupanje na jezeru Bundek

Privremena zabrana kupanja na jezeru Bundek trajat će dok dva uzastopno redovito analizirana uzorka vode ne budu ocijenjena najmanje ocjenom "dobro".
23. srpnja 2019. u 15:52 4 komentara 1296 prikaza
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Na sve tri plaže jezera Bundek utvrđeno je kratkotrajno onečišćenje vode za kupanje zbog povećane granične vrijednosti mikrobiološkog pokazatelja crijevnog enterokoka pa je na snazi privremena zabrana kupanja, priopćio je u utorak Gradski ured za zdravstvo.

Zagreb: U jezeru Jarun utopio se kupač NEUSPJEŠNA REANIMACIJA Tragedija: Kupač se utopio u Jarunu

Vjerojatni razlog kratkotrajnog onečišćenja je izrazito nizak vodostaj vode u jezeru Bundek i visoka temperatura zraka, navode iz Ureda.

Privremena zabrana kupanja na jezeru Bundek trajat će dok dva uzastopno redovito analizirana uzorka vode ne budu ocijenjena najmanje ocjenom "dobro".

Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" nastavit će provoditi redoviti monitoring vode za kupanje na jezeru Bundek svaka dva tjedna, kako je i propisano. Rezultate analize objavljivat će na službenim stranicama Grada Zagreba te na oglasnim pločama na samim plažama.

Voda na jezeru Jarun zadovoljavajuće je kvalitete i prikladna je za kupanje.

U UREDU
Nakon razvoda od Doris Pinčić glazbenik Boris Rogoznica ima novi posao
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije