Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taksi borba

Zbog manjka vozača Grad poništava natječaj za taksiste?

\'15.02.2010. Hrvatska, Zagreb - Zagrebacki taksisti na taxi stajalistu u Marticevoj ulici. Photo: Anto Magzan/PIXSELL\'
Anto Magzan/PIXSELL
09.01.2011.
u 20:36

Najave vlasnika riječkog Taxi Cammea o 450 vozača na 150 auta iz gradskog ureda za promet nazivaju neodrživima

Svi koji su se javili na natječaj, to vjerujem, uspjet će nabaviti potrebna vozila, ali moja je procjena da neće imati dovoljno vozača jer ih u Zagrebu jednostavno ima premalo. Zbog toga ćemo vjerojatno ići u novi pozivni natječaj, rekao je Mijo Bezer iz Gradskog ureda za promet, i time nagovijestio da će borba za 263 taksi licence ući u drugi krug.

Naime, kako je objasnio, vozači po zakonu na tjedan ne mogu odraditi više od 30 sati vožnje.

Stoga Bezer upozorava da su najave Koste Minovskog, vlasnika riječkog Taxi Cammea, o zapošljavanju 450 vozača na 150 vozila - neodržive.

– Cammeo je prijavio za sada 90 vozača, no to neće biti dovoljno – dodao je Bezer.

Vrhunski obrazovani

Kako nam je otkrio, u taksi utrku će se uključiti još nekoliko jakih igrača.

– Gospodin Zubak je nedavno bio kod mene i dobio sve informacije koje je tražio. Mogu reći da je vrlo ozbiljan i da ne srlja u ovaj posao – nastavio je Bezer.

Pavo Zubak već ima dobro razrađen plan kako osvojiti gradske ulice, a jedan od preduvjeta, kaže Bezer, za Zubaka su kvalitetni vozački kadrovi.

– Zubak smatra da treba imati vozače koji su vrhunski obrazovani, a kako je najavio, sklopio bi ugovor s centrom za obrazovanje u prometu i stipendirao vozače koje bi kasnije i zaposlio – objasnio je Bezer.

A kako ne bi sve ostalo samo na dva zvučna imena, glavni gradski prometaš otkrio je da će se u utakmicu za taksi tržište metropole ući i ekološki osviještena tvrtka Eko-prijevozi sa 50 hibridnih vozila i korisnicima ponuditi zelenu alternativu. Međutim, i tu se, kaže Bezer, pojavljuje problem s manjkom vozača. Eko prijevozi su, naime, do sada prijavili samo 29 vozača za prometni ispit koji svaki vozač prije nego što sjedne za volan mora položiti.

Ispunit će uvjete

– Ne mogu poništiti natječaj. Ako se to ipak dogodi, tražit ćemo nadoknadu štete. Do 28. siječnja imat ćemo dovoljno vozača, a tvrdnja da vozači neće moći raditi puno radno vrijeme nije točna, jer u zakonu piše da na tjedan mogu raditi 38 sati – odgovorio je Minovski i dodao da neće biti potrebno produljiti ili čak ponoviti javni poziv, jer će za svaki auto imati po jednog vozača, čime bi ispunio uvjete Grada i Skupštine.

Komentara 30

KI
kikiriki
20:47 19.01.2011.

Zubak sigurno prolazi,pa nije bez veze poklonio Bandićevoj obitelji cijeli vozni park.

AH
ahorv418
20:47 09.01.2011.

Grad će pogodovati svojim taksistima koji su sve samo ne taksisti.

KO
komentatorv2
08:48 11.01.2011.

ma kad bih morao birati između zubaka i minovskog, radiej bi zubaka. nek se obersnel vozi kod minovskog :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije