Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"kitov prolaz"

Zatvoren je prolaz koji je do danas povezivao Podsused sa Samoborskom cestom

Snimio čitatelj
03.08.2022.
u 16:41

Tako je odlučio MUP, a kao razloge su naveli kako taj prolaz nije prometnica po kojoj je predviđeno kretanje pješaka, a posebice automobila

Takozvani Kitov prolaz koji spaja Podsused sa Samoborskom cestom od jutros je, na žalost mnogih dosadašnjih korisnika, zatvoren za sav promet. Tako je naime odlučilo Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a kao razloge zatvaranja naveli su kako Kitov prolaz nije prometnica po kojoj je predviđeno kretanje građana, kako prometovanje njime opasno i za vozače, bicikliste ali i pješake.

Prometovanje ovakvom nesigurnom "cestom" nekoliko je puta rezultiralo završavanjem automobila u potoku koji teče uz prolaz, a što je također bio jedan od razloga njegovog zatvaranja. 

U priopćenju su naveli i kako je zbog dosadašnjeg prometovanja devastiran park pored Kupališnog puta čije je uređenje u tijeku, a zbog prašine koja se diže prolaskom automobila otežano je i održavanje dječjih treninga i sportskih aktivnosti NK Podsused. 

Gradska četvrt Podsused-Vrapče planira, u suradnji sa stanovnicima četvrti, u skorije vrijeme pronaći riješenje te urediti Kitov prolaz kojim bi se slobodno mogli kretati biciklisti i pješaci

Nadaju se i boljoj prometnoj povezanosti zapadnog dijela grada nakon uređenja podvožnjaka Dubravica i izgradnje podvožnjaka Medpotoki koje bi trebalo započeti u skorije vrijeme. 

Ključne riječi

Komentara 3

AN
Antifašist
09:17 28.10.2022.

"Gradski oci nisu mogli spojiti taj dio". Kakvi gradski oci?? Pa zadnjih 20 godina Zagreb je imao jednog oca kojem je grad služio kao sredstvo bogaćenja, njega osobno i kriminalne mreže oko njega. Kratka pamet ne dozvoljava zaključivanje.

NG
nenad.gross
23:28 05.08.2022.

Znači u biti,neće napraviti ništa za bolje povezivanje Zaprešića, tj. Podsuseda i Samobora. Medpotoki i taj podvožnjak Dubravica su u Gajnicama, što je još dalje od podvožnjaka u Škorpikovoj. Vlasti mažu oči ljudima , uskraćivanjem bitne komunikacije, koja se usput mogla poboljšati uz malu investiciju - uski prolaz kroz potok se mogao produžiti, stoga automobili ne bi " padali" u potok. A " prašnjavi put od 100m" se može asfaltirati. No, nekoga iz vlasti je potpuno briga za potrebe tolikih ljudi u komunikaciji. To je Još jedan veliki minus za " briznog" gradonačelnika, kojem su dugine zastave bitnije od nekih osnovnih stvari u gradu

OD
Ostanite_doma
08:24 05.08.2022.

Ovo je ciganluk par excelance 🤪 Toliki auti tolike godine a da gradski oci nisu mogli spojit taj dio. Spojit samobor i zaprešić.. nije mi jasno. Briga za fotelje uzima danak svuda oko nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije