Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zatvor zbog izgladnjivanja Lee i uginuća Rokija

Pet godina uvjetno, odnosno godina dana zatvora ako optuženik tijekom uvjeta počini bilo koje kazneno djelo, odluka je Općinskog suda
23. studenoga 2019. u 12:25 4 komentara 1402 prikaza
Pas Roki
Foto: Dumovec
Pogledajte galeriju 1/2

Evo i Rokiju napokon obitelj, ponadali su se djelatnici skloništa da je još jedan pas iz Dumovca našao sreću kad je po malog četveronošca došao čovjek s Trešnjevke. Prijavio je da će upravo u tom kvartu živjeti i Roki, ali kad su iz Dumovca došli provjeriti uvjete u kojima pas obitava, nisu ga mogli pronaći. Otkrili su tada da vlasnik povremeno boravi na još jednoj adresi, u Kučilovini, ali ih ni tamo nije dočekao nekadašnji njihov dlakavi štićenik.

traži dom Malena Vita ostaje bez privremenog smještaja i ide u Dumovec

– Doznali smo da je Roki išao okolo bez nadzora te stradao u naletu autobusa. U dvorištu smo tad pronašli vidno zanemarenu i neuhranjenu kujicu Leu te odmah o svemu obavijestili nadležne institucije – govore nam u Dumovcu, u koji je, godinu dana nakon pronalaženja Lee, stigla informacija da je Općinski kazneni sud donio prvostupanjsku presudu protiv Zagrepčanina “zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja”.

Pet godina uvjetno, odnosno godina dana zatvora ako optuženik tijekom uvjeta počini bilo koje kazneno djelo, odluka je Općinskog suda.

I Dino čeka da ga povedete kući SKLONIŠTE Dumovec je pun. Udomitelji, javite se

– Koliko god nas ljuti što postoje građani koji zanemaruju, muče i ubijaju životinje, sretni smo da takvi slučajevi na sudu napokon dobivaju odgovarajući epilog. Presude koje za takve slučajeve uključuju kaznu zatvorom za sada su rijetkost, ali najbolja su generalna prevencija takvih slučajeva u budućnosti. Nadamo se da će naša terenska ekipa što prije prestati biti svjedok takvih
slučajeva – rekao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt, u čijem je sastavu Dumovec. Lea, inače srednjoazijska ovčarka, do danas se, kažu u Dumovcu, potpuno oporavila.

sve veći pritisak Dumovec ima velik problem s odbačenim štencima: Udomite, a ne kupujte!

– Postala je sretan, zadovoljan i uhranjen pas. Trenutačno je na privremenom udomljenju, a u novom domu uživa u društvu ljudi i životinja. Budući da presuda psa prepušta u vlasništvo skloništa, Lea će uskoro moći ići i u postupak stalnog udomljenja, a vjerojatno će ostati na adresi gdje je i sada – kazali su u Dumovcu.

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Kokoiduhovi:

    Čipirate li peseke prije davanja iz azila? U azilu završe peseki koje neki "divni ljubitelj" životinja više ne želi jer su mu dosadili. Pa ih odbaci kao smeće. Tak da naravno, svaki koji uzme pesa, nije divna, draga osoba koja ... prikaži još! voli životinje, nego potencijalni ubojica pasa. Trebalo bi, osim imenika pedofila, voditi i imenik svih koji su ikada i ikako zlostavljali životinju. Baš kao i onih koji su ikada i ikako zlostavljali ljude. I ti imenici trebali bi biti javno dostupni. Takve bi trebalo čipirati.

  • Kokoiduhovi:

    Mi psa nećemo jer nas nema doma do večernjih sati, a pustiti sirotog pesa da samuje u stanu po 10-12 sati, je zločin. I neki pesoljupci nas zovu "mrziteljima" pesa! A ne bi li mrzitelj bio gad koji nabavi pesa, ... prikaži još! pa ga izgladnjuje, Siluje - ne tak davno u Zgb-u-vlasnik 2 rodezijska goniča - bolesno, tuče, veže užadi za ogradu na kratku uzicu pa u azil dođu polumrtvi. A ja ne volim pese. Gamad neodgovorna, Nije dost laprdati jezikom kak je netko veeeliki ljubitelj pesa; to se dokazuje šutnjom i dobrom brigom ili razumnom odlukom da ga nemaš, jer mu dobru brigu ne možeš pružiti.