Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bečka kavana odlazi?

Zatvara se Aida na Trgu, najam im je bio preskup i nisu dobili veću terasu

Aida
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/5
26.02.2016.
u 10:01

Vlasnici franšize za Hrvatsku kažu da su imali rast prihoda, ali nedovoljan da pokriju najamninu. Poručuju da se sele, ne otkrivajući kamo

Bečka kavana Aida na Trgu bana Josipa Jelačića, poznata po Sacher i Mozart-tortama austrijske recepture, zatvara vrata. Nakon službenog otvorenja prije tri godine, frekventnu lokaciju mora zamijeniti pristupačnijom jer je zakup prostora preskup.

– Unatoč stopama rasta iz godine u godinu, nije moguće ostvariti toliki prihod koji bi omogućio plaćanje izuzetno visoke najamnine, a nismo uspjeli dogovoriti smanjenje cijene na realan iznos. Zbog toga smo prisiljeni preseliti se na drugu lokaciju – kažu u tvrtki koja je vlasnik glavne franšize Aide za područje Republike Hrvatske.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Iako još ne otkrivaju novu lokaciju na koju se planiraju preseliti, poručuju da su odluku osim zbog najma donijeli i zbog nemogućnosti dobivanja dozvole za ostakljenje terase, kao ni dozvole za proširenje sjedaćih kapaciteta koji bi im osigurali dostatnu zaradu za pokrivanje najma.

Upravo zagrebačka bečka kavana bila je osim po slasticama poznata i kao prva inozemna Aidina podružnica na svijetu. Samo na svom domaćem tržištu, onom u Beču, u kavanama Aida dnevno se posluži 180 tisuća šalica kave, a kolače priprema čak 130 majstora slastičara stvarajući tri tone kolača i slastica u jednom danu.

Komentara 14

TR
Trnjanec
11:03 26.02.2016.

U što se kladimo da će Mile nekom svojem rođi prostor iznajmiti za sitniš, a onda će on tamo prodavati lošu brlju, kobasice ili ćevape?

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:25 26.02.2016.

Rodje neće stati sve dok od Agrama-grada ne ostane samo kamen i krš. Bez maslina.

AT
Atanazije
12:43 26.02.2016.

Na žalost, kava je bila skupa, ali loša, a kolači niš posebno. Unutrašnjost mi se nikad nije sviđala, nije bila ugodna, zbog tih pločica, mramora, kaj već, sve odzvanja. Prostor je loše uređen unutra, to je veliki problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije