Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNATELJ DARKO STAZIĆ

Otišao s mjesta ravnatelja Gavelle, pa si smislio novo radno mjesto

skupština
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/8
03.07.2014.
u 11:49

Nemam komentara – bilo je sve što je Stazić poručio novinarima

Darko Stazić, iz osobnih je razloga, barem je tako navedeno u službenom očitovanju, zatražio razrješenje s dužnosti ravnatelja zagrebačkog kazališta Gavella. No ravnatelj iz te ustanove ne ide – dapače iako mu neće biti na samom čelu, jer kako objašnjava HDZ-ova Margareta Mađerić, bježi zbog malverzacija, sam je za sebe raspisao natječaj za potpuno novo radno mjesto, onakvo kakvo nema ni u jednom kazalištu – viši savjetnik ravnatelja kazališta.

U natječaju čije uvjete može zadovoljiti isključivo on dodano je da će se plaća isplaćivati s koeficijentom od 4,5 dok se plaće ravnatelja obračunavaju po koeficijentu 5. Tako ispada da će na novom radnom mjestu, unatoč zabrani gradonačelnika o novim zapošljavanjima, naročito kada u kazalištima ne smiju zaposliti ni one koji bi provjeravali karte, Darko Stazić imati plaću od gotovo 15 tisuća kuna i biti ponovo zadužen za financije kazališta. – Nemam komentara – bilo je sve što je Stazić poručio novinarima nakon što ga je prozvala za trajanja Skupštine HDZ-ova Margareta Mađerić. Ona je pak o novom radnom mjestu, za koje natječaj završava idući tjedan, tražila hitan odgovor od dogradonačelnice Vesne Kusin, no odgovora nije bilo.

– Stazić je promijenio Pravilnik o radu još 19. ožujka i izmislio radno mjesto koje do sada nije postojalo. On bi danas trebao biti razriješen, a 1. srpnja na burzi rada objavljen je natječaj za radno mjesto višeg savjetnika ravnatelja Gavelle koji je u potpunosti prilagođen njemu. Gdje je kraj SDP-ovoj braći koji pustoše proračun – obrušila se Mađerić. Vesna Kusin tek joj je odgovorila kako će odgovor, zbog kompleksnosti, dobiti pisanim putem. – Od vašeg saziva ni jedan odgovor koji ste pisanim putem obećali nisam dobila, a rok za ovaj natječaj je osam dana – nije se dala Mađerić.

>>Aktualni sat u Skupštini "odrađuju" dogradonačelnice

Komentara 41

CE
cenzura
12:07 03.07.2014.

A čemu se više čuditi od drugova??!! Drug Stazić ljetuje po 7 kuna a sad je skužil da vrag šalu nosi te da neće ostati na vlasti a on ni u saboru pa si je zmislil radno mjesto za 2000 eura mjesečno do penzijice.

Avatar Peterančan
Peterančan
13:53 03.07.2014.

A kaj se čudite, učili su to kokodak-drugovi godinama u Kumrovcu.

RJ
ribolovac Jura
12:10 03.07.2014.

Sumrak Hrvatske. Na što čovijek liči tek u stvarnom životu. Što će sad drugovi reći. Dobro Marko kaže " E moj narode..........". Pljuc!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije