Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANDIĆ NA PUTU

Aktualni sat u Skupštini "odrađuju" dogradonačelnice

skupština
Patrik Macek/PIXSELL
03.07.2014.
u 10:06

Prije sjednice, skupštinare su dočekali članovi Udruge za zaštitu okoliša Resnik koji se protive najavljenoj spalionici

 Iako su još jučer zamjenice gradonačelnika Vesna Kusin i Sandra Švaljek pred svim novinarima ustvrdile i nekoliko puta ponovile kako aktualnog sata na današnjoj sjednici Skupštine neće biti, 15. po redu sjednica u ovom sazivu otvorena je upravo pitanjima gradskih zastupnika. Aktualni sat na redu je, a na pitanja zastupnicima umjesto gradonačelnika Milana Bandića koji je na službenom putu u Kazahstanu, odgovaraju njegove zamjenice i gradski pročelnici. Ili to barem pokušavaju.

- Očito je da pročelnici neće danas odgovarati na pitanja. Ne znam da li je to zato što ne smiju ili zato što ne znaju odgovore - ustvrdio je za govornicom HDZ-ov Mario Župan. A prije nego li su skupštinari uopće započeli sa sjednicom, pred zgradom su ih dočekali članovi Udruge za zaštitu okoliša Resnik protiveći se najavljenoj spalionici u Resniku poručujući kako već duže vrijeme nude riješenja koja baš nitko ne prihvaća.

- Ovakva odluka u cjelini ne osigurava uspostavu ekološkog sustava, niti zbrinjavanje otpada na ekološki način, za koje struka ima riješenje. Njome se ne osigurava provođenje zakonskog načela: onečišćivač plaća niti takva odluka osigurava provođenje odvojenog prikupljanja komunalnog otpada - poručili su članovi udruge.

>>Odgađaju reciklažu i odlučuju o novim zonama parkiranja

Komentara 3

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:50 03.07.2014.

Hm, smeće je najbolniji i najveći problem grada Zagreba, a šef grada putuje u Rim, Kazahstan...... I to baš u vrijeme kad se rješava goruči problem. A problem će riješiti Vesna Kusin, bivša ravnateljica Klovićevih dvora, koja jest umjetnički jakoo potkovana, ali o problemu otpada zna samo da ga mora ujutro baciti u kantu. Klasična demagogija i Bandićevizam. Jedno pričaj, drugo uradi, a odgovornost prevali na kog stigneš.

PO
Porta1950
12:45 03.07.2014.

Nije mi jaso zašto naš gradonačelnik odlazi u Kazahstanu , ko to financira i kakve to interese ima grad Zagreb u Kazahstanu ???? Zašto bježi od neugodnih pitanja o Ciboni ??

TO
tomokaro
10:17 03.07.2014.

Gledam prijenos i uvjeravam se po stoti puta::"Hrvatska struka je zakon" treba tu tautologiju prodati u Rim ili još bolje u BIH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije