Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je u skupštinskim odborima?

Zastupnica Nove ljevice na čelu je tijela za imenovanje javnih površina u metropoli: Svoje ulice trebaju imati i rock-zvijezde

Sibenik: Tonči Restović, kandidat za gradonačelnika, ugostio predstavnike Nove ljevice
Dusko Jaramaz/PIXSELL
22.06.2021.
u 09:57

Onome za socijalnu skrb na čelu je Višnja Fortuna, dugogodišnja pročelnica Ureda za socijalu za vlasti Milana Bandića, profesor s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Damir Bakić vodi Odbor za obrazovanje, a glumac Vilim Matula predsjednik je Odbora za kulturu.

Osim što je prošli tjedan izabran za predsjednika gradskog parlamenta, SDP-ov Joško Klisović član je još dva skupštinska odbora, onog za izbor i imenovanja te za statut, poslovnik i propise. Prvom je na čelu je Marija Brajdić Vuković iz Zagreb je NAŠ!, a drugom Tomislav Domes iz iste stranke. To su pak tek dva od više od 20 odbora u kojima sjede novoizabrani zastupnici u Skupštini. Predsjednici većine njih na neki su način profesionalno povezani sa sektorom na čijem su čelu pa tako, primjerice, Dina Vasić, profesorica u Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, koja je bila na Klisovićevoj listi kao nestranačka, vodi Odbor za financije, a Ivana Kekin iz Nove ljevice, psihijatrica u KBC-u Zagreb, Odbor za zdravstvo.

Onome za socijalnu skrb na čelu je Višnja Fortuna, dugogodišnja pročelnica Ureda za socijalu za vlasti Milana Bandića, profesor s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Damir Bakić vodi Odbor za obrazovanje, a glumac Vilim Matula predsjednik je Odbora za kulturu. Na čelu Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova je Rada Borić iz Nove ljevice koja je u prošlom sazivu bila članica radnog tijela o kojem se najviše pisalo s obzirom na promjenu imena Trga maršala Tita. Vraćanje tog imena, govorila je već u medijima, nije prioritet, već ima niz zahtjeva, rekla je, za stavljanje u fond.
– Neki pjevači trebaju dobiti ulicu, mladi koji su glasali za nas zaslužuju i da neke njihove rock-zvijezde imaju svoju ulicu – rekla je Borić. O gradskim će temama u Skupštini, spomenimo, raspravljati 30 zastupnika i 17 zastupnica. 

Komentara 6

Avatar Juki
Juki
11:36 22.06.2021.

Zemlja koja ima takvu mladost ne treba brinuti za svoju budućnost....

MR
mrzimcrvenekmerove
12:58 22.06.2021.

ajme kad prije fašnik?

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
12:43 22.06.2021.

dovoljno joj je facu pogledat i sve ti je jasno.. Zivila Hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije