Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zaposlenici Rubelja bez plaće sedam mjeseci, konkurencija već bacila oko na lokale

U zadnja tri mjeseca poslovanja iz Rubelja je otišlo 40 zaposlenika, a zadnjih će 60 radnika na burzi završiti 17. srpnja
11. srpnja 2014. u 10:30 18 komentara 6130 prikaza
rubelj
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Stotinjak radnika koji već sedam mjeseci nisu primili plaću, neplaćeni doprinosi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje u zadnje dvije i pol godine te brojni dugovi, stanje je to koje je u Rubelj grillu zatekao stečajni upravitelj Eduard Mišćević kada ga je preuzeo prošli mjesec.

Kriza u najpoznatijoj zagrebačkoj pečenjari započela je nakon smrti Ante Rubelja 2010. godine, a vrhunac je doživjela kada su tijekom lipnja zatvoreni svi preostali lokali u Zagrebu, o čemu je Večernji list izvijestio u jučerašnjem izdanju.

U redakciju se javilo nekoliko radnika Rubelj grilla koji su se požalili na sustavnu neisplatu plaća, a loše je stanje potvrdio u telefonskom razgovoru i novi stečajni upravitelj. Objasnio je da je nakon dolaska u tvrtku utvrdio da daljnje poslovanje nije moguće jer su rashodi znatno veći od prihoda.

– Dva puta susreo sam se s radnicima. Očajni su, ali i oni shvaćaju da rad više nije moguć – objašnjava E. Mišćević. U zadnja tri mjeseca poslovanja iz Rubelja je otišlo 40 zaposlenika, a zadnjih će 60 radnika na burzi završiti 17. srpnja.

Samo će knjigovodstvo nastaviti s radom. Najveći vjerovnici Rubelja su zagrebačka Elektra i banke. Još je nedavno u Zagrebačkoj banci podignut je kredit u iznosu od 12 milijuna kuna koji nije do kraja vraćen, navodi stečajni upravitelj.

– Što i kako dalje, znat ću tek nakon 3. rujna za kada je zakazano sudsko ročište. Sud će donijeti odluku o prodaji – ističe stečajni upravitelj. Sud će tada prodati svu imovinu Rubelja koja je pod hipotekom, a upravitelj mora prodati ostale nekretnine i pokretnine, za koje kaže da je velik interes.

Eduard Mišćević nada se da će dio lokala nakon kupnje biti otvoren te da će dio radnih mjesta biti sačuvan. A to bi moglo značiti i da će na jesen radnici dobiti zaostale plaće, a podmirit će se tada i svi ostali dugovi Rubelj grilla.

Propao Rubelj! Zatvoreno svih 17 pečenjarnica, građani ostali bez poznatih ćevapa

smoker box
SAVRŠENA AROMA
Nedostaje vam onaj karakterističan miris dimljenja, a ne želite se odreći komfora plinskog roštilja?

A1 izdvaja za Vas

 • kreont:

  Ovo ima samo u banana državi, 7 neisplaćenih plaća 2 godine neuplaćeni MIO Hejjj. Osim ovig 60 + 40 otkza trebalo bi podjeliti još toliko u MIO i Fini koji su propustili nadzoriti redovnu mjesečnu isplatu. Znači da ne rade ... prikaži još! svoj posao a za koji su jako dobro plaćeni.

 • Avatar Perica1
  Perica1:

  Iako Rubelj nije isplatio plaću radnicima drznuo se preko burze tražiti 15 novih konobara i kuhara.

 • Avatar nijeminišta
  nijeminišta:

  kako je moguće da preko dvije godine nije uplaćivao doprinos??? a fina i porezna to moraju kontrolirati svaki mjesec...