Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Započela posljednja faza zamjene vrelovoda u Zagrebu

Revitalizacija vrelovoda obuhvaća i one najstarije dionice, stare i više od 45 godina, gdje često dolazi do kvarova i puknuća cijevi.
08. travnja 2010. u 13:02 0 komentara 6 prikaza
plin
Foto: Arhiva VL

HEP-Toplinarstvo jučer je započeo četvrtu i posljednju fazu zamjene magistralnih vrelovoda u Zagrebu. Projekt je počeo 2006. godine, a financira se iz kredita Svjetske banke te dijelom iz vlastitih ulaganja HEP-a.

U protekle tri godine zamijenjeno je 14,5 kilometara vrelovoda, a kako se predviđa, do 15. rujna zamijenit će se preostalih pet i pol kilometara. Radovi će se izvoditi u naseljima Savica, Sigečica, Folnegovićevo, Kruge, Vrbik, Martinovka, Trnsko, Siget, Dugave, Travno, Trešnjevka te u Heinzelovoj ulici.

Revitalizacija vrelovoda obuhvaća i one najstarije dionice, stare i više od 45 godina, gdje često dolazi do kvarova i puknuća cijevi.

– Realizacijom projekta doći će do smanjenja gubitaka u prijenosu toplinske energije i gubitka vode u sustavu – kazao je direktor HEP-Toplinarstva Robert Krklec.

O prekidima isporuke toplinske energije građani će biti pravodobno informirani.

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.