Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravi priručnik

Zagrebački vodič za aktivno i zdravo starenje - uvijek vježbajte

aktivno starenje vježbanje
Foto: ''
05.02.2014.
u 18:00

Umirovljenici u domovima redovito vježbaju dva puta tjedno po 45 minuta prema slikama i uputama iz predstavljenog priručnika. Svaki je pokret posebno ilustriran, a uključene su različite vježbe. Publikaciju je pripremio Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji s Domom za starije i nemoćne osobe Peščenica

Nisam bila kod liječnika u posljednje četiri godine – pohvalila se 79-godišnja Ana Žabočić, koja se zbog aktivnog vježbanja riješila bolova u koljenima i terapije na koju je išla zbog osteoporoze.

Redovito, kaže, dva puta tjedno po 45 minuta radi vježbe prema priručniku “Aktivno i zdravo starenje u gradu Zagrebu”, koji je jučer predstavljen u Novinarskom domu. Publikaciju je pripremio Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji s Domom za starije i nemoćne osobe Peščenica.

– Glavni je cilj starijim osobama približiti primjeren i prihvatljiv način vježbanja, koji će utjecati na njihove fizičke, psihološke i socijalne aspekte kvalitete života – naglasili su stručnjaci, dok je predavač s Kineziološkog fakulteta dr. Mario Kasović dodao kako je ova publikacija iznimno bitna jer baš takvih o tjelesnom vježbanju posljednjih godina uopće nije bilo.

Ovaj vodič za vježbanje za osobe starije dobi slikovito prikazuje svaki pokret uz odgovarajući opis i upute, a uključene su vježbe za održavanje mišićne jakosti, vježbe istezanja, za koordinaciju i ravnotežu te vježbe relaksacije. Priručnik za vježbanje podijelit će se domovima za starije i nemoćne pa ih umirovljenici mogu tamo preuzeti ili doznati koje vježbe mogu raditi za bolje zdravlje.

>>Šetnja drži podalje od mentalnih bolesti pa čak i od demencije

Komentara 1

Avatar EU afrodita
EU afrodita
18:41 05.02.2014.

i moja baka aktivno vježba svaki dan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije