Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagrada UFI-ja

Zagrebački velesajam dobitnik je nagrade 2019. Exhibition World/UFI GED Award

Zagrebački velesajam
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell
1/2
13.07.2019.
u 13:40

Uz nagradu UFI-ja, ohrabrujuća novost je i da je Skupština Grada Zagreba na 25. sjednici održanoj 10. srpnja donijela odluku kojom se daje suglasnost Zagrebačkom velesajmu za realizaciju kredita od 12 milijuna kuna.

Zagrebački velesajam dobitnik je nagrade 2019. Exhibition World/UFI GED Award, koju mu je dodijelilo Međunarodno udruženje sajmova (UFI - Global Association of the Exhibition Industry) za izniman doprinos razvoju sajamske industrije.

Nagrada je dodijeljena u kategoriji „Industry impact“ za organizaciju stručne međunarodne konferencije pod nazivom „Sajamska industrija – disruptor or disruptee“, održane na Zagrebačkom velesajmu u lipnju.

Stručni žiri Međunarodnog udruženja sajmova, u čijem su sastavu ključne osobe svjetske sajamske industrije, u svom obrazloženju nagrade ističe kako je međunarodna konferencija Zagrebačkog velesajma održana 05. lipnja 2019. ponudila uvid u važnost i razmjere utjecaja sajmova i evenata u novoj poslovnoj stvarnosti međupovezanih ekonomija, iskorištavanje potencijala sajamske industrije kao izvozne, investicijske i komunikacijske platforme u realnoj i virtualnoj areni.

Uz to, konferenciju „Sajamska industrija – disruptor or disruptee“ opisali su kao savršenu platformu na kojoj su otkrivena i
izmijenjena znanja, informacije i novi pogledi na transformaciju sajamske industrije u eri intenzivne digitalizacije.

U obrazloženju UFI-ja stoji i kako Zagrebački velesajam uživa svesrdnu potporu gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, koji je u sklopu konferencije i javno podržao izgradnju novog sajamsko- kongresnog centra. Centar je prijeko potreban kako bi Zagrebački velesajam nastavio put razvoja, internacionalizacije poslovanja i profitabilnosti u uvjetima sajamske industrije u 21. stoljeću, a pri tome traži i nailazi na potporu i suradnju tijela Grada Zagreba i Republike Hrvatske.

„Iznimno smo ponosni i zahvalni UFI-ju što je prepoznao naše napore u otkrivanju novih trendova u industriji na skupu kojim smo obilježili Međunarodni dan sajamske industrije i simbolično započeli proslavu 110. obljetnice rada Zagrebačkog velesajma. Ova nagrada je potvrda i priznanje za sva nastojanja Zagrebačkog velesajma i svih zaposlenika u razvijanju sajamske industrije, implementacije strategije internacionalizacije te osnaživanje uloge Društva u razvoju gospodarstva grada Zagreba i cijele Hrvatske.“, rekla je direktorica Zagrebačkog velesajma dr. sc. Dina Tomšić.

Uz nagradu UFI-ja, ohrabrujuća novost je i da je Skupština Grada Zagreba na 25. sjednici održanoj 10. srpnja donijela odluku kojom se daje suglasnost Zagrebačkom velesajmu za realizaciju kredita od 12 milijuna kuna. Odobrena sredstva bit će investirana u razvoj, prvenstveno u digitalizaciju poslovanja i druga ulaganja potrebna sajamskoj djelatnosti kojima će osnažiti konkurentnost Društva.

Zagrebački velesajam će tako nastaviti s podizanjem kvalitete sajamskog prostora koji sada koristi, kako bi se ostvarila razina usluge na svjetskoj razini. Istovremeno, obzirom na raspoložive resurse Zagrebački Velesajam će nastaviti s podizanjem tehnološke opremljenosti postojećeg Kongresnog centra i servise za posjetitelje, budući da je potražnja za djelatnošću organizacije evenata i dalje u rastu.

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
17:46 13.07.2019.

He he, nagradice su tu, ali lovice je nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije