Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zagrebački SDP protiv izgradnje nacionalnog stadiona

Maras smatra da postoje prioritetnije stvari koje bi gradonačelnik trebao napraviti od izgradnje nacionalnog stadiona - od izgradnje Jarunskog mosta, obnove dotrajalih mostova do zbrinjavanja otpada i saniranja ilegalnih odlagališta
22. kolovoza 2018. u 12:49 12 komentara 324 prikaza
Konferencija za medije gradskog SDP-a o izgradnji nacionalnog stadiona
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Zagrebački SDP usprotivio se u srijedu ideji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o izgradnji nacionalnog stadiona u vrijednosti od 500 milijuna kuna jer smatra da u ovom trenutku postoje veći problemi koje je potrebno riješiti. 

"U ovom trenutku zagrebački SDP se protivi još jednom od Potemkinovih sela zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a to je najava gradnje nacionalnog stadiona koji bi trebali financirati građani u iznosu od 500 milijuna kuna. U trenutku kada u Hrvatskoj imamo situaciju gdje gradonačelnik podržava situaciju oko nerada Vlade u Uljaniku, neorganiziranosti Hitne pomoći i problema koje imamo u Zagrebu, kada imamo situaciju kada porezna reforma tjera ljude iz Hrvatske, smatramo da ovakve najave i neodgovorno trošenje proračuna nije dobro i protivimo se tome", kazao je na konferenciji za novinare predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreb Gordan Maras.

Smatra da postoje prioritetnije stvari koje bi gradonačelnik trebao napraviti od izgradnje nacionalnog stadiona - od izgradnje Jarunskog mosta, obnove dotrajalih mostova do zbrinjavanja otpada i saniranja ilegalnih odlagališta. Stoga je Maras pozvao Bandića da se počne "odgovorno ponašati s gradskim novcem, odnosno novcem poreznih obveznika".

"500 milijuna kuna novca građana nisu za nacionalni stadion u trenutku kada smo prošle godine imali deficit od 370 milijuna kuna i kada svake godine uzimamo kredit za likvidnost, kao što je Zagreb uzeo preko Skupštine u iznosu od 250 milijuna kuna. Potemkinova sela koja gradonačelnik svako malo nudi, a koja troše ogroman novac građana u ovom trenutku nam nisu potrebna, a za to nema podršku niti građana niti SDP-a", kazao je Maras.

Gradonačelnik Bandić obišao je Trg da provjeri da li je sve očišćeno nakon dočeka Vatrenih Druga rješenja Bandić za nacionalni stadion našao novu lokaciju i odbija privatne investitore

Bandića je pozvao da više ne spominje projekt izgradnje nacionalnog stadiona za koji smatra da je besmislen, već da se baci na rješavanje spomenutih problema.

Situacija u Uljaniku i 3. maju je evidentan nerad Vlade

Komentirajući štrajk u Uljaniku i 3. maju zbog neisplate plaća, Maras je rekao da je ovdje evidentan nerad Vlade, a nevjerojatnim je ocijenio da ministar gospodarstva nije upoznat sa situacijom, odnosno što je dopušteno da situacija eskalira na ovaj način.

Mišljenja je da iza toga stoji namjera da se ugasi brodogradnja u Hrvatskoj i da se pogoduje nekretninskim biznisima koji su zainteresirani za te lokacije te da im premijer uz asistenciju Europske komisije u tome svesrdno pomaže.

Na novinarski upit oko medijskih napisa da se na idućoj sjednici Predsjedništva SDP-a očekuje prijedlog za popunjavanje četiri ispražnjena mjesta u Predsjedništvu, Maras je kazao da nije čuo za tu ideju.

"Nisam član Predsjedništva, ali u SDP-u postoje određena pravila koja su definirana statutom. Ljudi dok su suspendirani još uvijek su članovi Predsjedništva SDP-a i s te strane ne vidim zašto bi netko došao na tu ideju", rekao je.

SDP-ov gradski zastupnik Matej Mišić poražavajućima je ocijenio podatke prema kojima Zagreb zauzima 60. mjesto u iskorištavanju sredstava EU fondova.

Gradska skupština Odgovorio Peović Vuković Bandić: Izgradit ću nacionalni stadion, a vi možete crknuti od tuge

"Sa samo 11 kuna po stanovniku koliko je Zagreb uspio povući u 2017. je samo pokazatelj koliko ovaj gradonačelnik i uprava nemaju ideju kako racionalno raspolagati i privlačiti novac", ustvrdio je.

Još tragičnijim podatkom smatra taj što je gradski Ured za programe i projekte Europske unije čiji je proračun za 2018. viši od 10 milijuna kuna, lani povukao manje novca nego što je proračun tog ureda.

Doček vatrenih u Zagrebu Zvonimir Despot Nacionalni stadion treba političarima, a ne nama

"Postoje gradovi koji povlače 23 puta više novca, a imaju samo jedinstveni upravni odjel koji upravlja tim jedinicama lokalne samouprave, a znamo da je zagrebački gradonačelnik posljednjom izmjenom uveo nova tri gradska ureda i sada imamo najveću administraciju u lokalnoj samoupravi u Hrvatskoj", kazao je Mišić.

VIDEO Pogledajte u kakvom su stanju zagrebački mostovi

UMO Neuroscience
Neurofeedback
Zašto se sve više roditelja odlučuje za UMO igraonicu i što je to neurofeedback?

A1 izdvaja za Vas

 • fake:

  Maras, nebitan lik.Amater.Pokazao se kao velika nula u vrijeme dok je bio ministar.Takvi bi vodili zemlju?

 • martaivanpavao:

  Aha ha ha ...baš me čudi da je SDP protiv !

 • Avatar Grubi
  Grubi:

  Joj Maras.... pa već se zabrinuh da ti se šta dogodilo.... nema tvog pametovanja, objava, laprdanja..... zavrti kotačić i učini uslugu svima - vrati se u rupu zaborava kao proteklih dana...