Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad za biznis

Zagrebački poduzetnici uprihode više od ostatka cijele Hrvatske

Mirka Jozić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
15.07.2016.
u 16:38

Za uspjeh poduzetništva zaslužna je i klima koju prema poduzetnicima stvara zagrebačka gradska uprava

Nakon što se na natjecanju koje je organizirao magazin Financial times ove godine Zagreb  plasirao među top 10 europskih gradova budućnosti 2016/2017,  Zagreb se ispred Hrvatske plasirao i za nagradu Europian Enterprise Promotion Awards 2016. koja se dodjeljuje kao priznanje sredinama koje se trude olakšati poslovanje manjim i srednjim poduzetnicima. 

S motom Grad Zagreb poduzetan i odgovoran grad, ali i nizom mjera i aktivnosti kojima se već neko vrijeme potiče razvoj poduzetništva, pročelnica Ureda za gospodarstvo Mirka Jozić ne sumnja da će Zagreb i dobiti priznanje. 

- Da je Zagreb partner i istinska logistika poduzetnicima, kako malim tako i velikim, pokazuju i brojke u nedavno izrađenoj Analizi poslovanja poduzetnika Republike Hrvatske za 2015. od strane  FINE koja potvrđuj  uvjerljivu financijsku snagu Zagreba kao hrvatske metropole - naglasila je Jozić. 

Prema Analizi koju je provela FIN-a, čak 35 tisuća poduzetnika od 106.569, odnosno njih 33% koliko posluje u RH je sa područja Grada Zagreba, a oni ostvaruju čak 51% ukupnog prihoda poduzetnika.

- Od 838.584 zaposlenih osoba kod poduzetnika u RH, njih 39% odnosno, 330.102 zaposlenih je zaposleno u poduzetništvu u Zagrebu, a nije zanemariva niti brojka od 12.242 obrtnika  koji dobrom dijelom doprinose razvijenom gospodarstvu u Gradu - istaknula je pročelnica. 

Dodala je da partnerski odnos gradske uprave i poduzetnika doprinosi i stabilnom gradskom proračunu čije je ostvarenje u 2015. na razini 6,36 milijardi kuna, a ako se tome pribroje i prihodi Grupe Zagrebački holding koji je u 100%-tnom vlasništvu Grada Zagreba, u opticaju je značajnih 11,8 milijardi kuna.

- Time se Grad Zagreb pozicionira  kao značajan igrač i na financijskom tržištu što mu jača stabilnost i snagu - zaključila je Jozić. 

Komentara 4

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
20:22 16.07.2016.

Hm, ovoliko pameti može na jednom mjestu prosuti samo najbolja učenica Mikija Veličanstvenog, koji je direktor svemira, a i ova dama se sprema da to bude, pa će biti gužva u svemirskoj ekonomiji ruralnog tipa.

PU
Puflec
18:54 15.07.2016.

decentralizacija? Na kraju cemo imati jedan grad i hotele na moru

LI
liliZG
11:32 19.07.2016.

da najviše volimo 18% prireza, parafikalnih nameta koliko hoćeš, još malo i prirez na zrak, zar vi ljudi koji ne živite i radite u zgrebu stvarno mislite da mi trošimo državni novac, pa bandić je predsjednik države u državi... moždaa bi se i vaš gradovi razbacivali novcem kao naš predsjenik Bandić da imate 18% prireza..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije