Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekonstrukcija

Zagrebački kvartovi u radovima – evo gdje se kopa preko ljeta

radovi
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
20.06.2018.
u 11:35

Stanovnici s područja na kojima će se raditi obaviješteni su o kopanjima još u veljači, a promet se ne bi trebao potpuno zatvarati

Od Jankomira do Dubrave, gotovo 18 kilometara cijevi, i to od 2. srpnja do 1. listopada, – polagat će se pri rekonstrukciji koju će Gradska plinara Zagreb izvoditi ovog ljeta. Postavit će i oko 15 kilometara nove mreže u kvartovima u kojima ona još ne postoji, a u radove uložit će sveukupno ove godine između 50 i 60 milijuna kuna.

Kreću od 2. srpnja

Kopat će početi za nešto manje od dva tjedna, a prva na redu bit će Trešnjevka, točnije blok omeđen Nehajskom i Selskom.

– Nehajska, Crikvenička I., Trsatska, Kraljevićka, Hreljinska, Grobnička, Severinska, Baščanska, Tribaljska, Crikvenička II. i Selska ulice su s kojima krećemo. Rekonstrukcija plinske mreže tamo je potrebna jer priključci su postavljeni krajem 70-ih – objasnio je Bruno Lacković, direktor Sektora razvoja i investicija u Plinari, pa dodao kako će se mijenjati i cijevi, odnosno umjesto čeličnih postavljat će se polietilenske, to jest plastične.

Ove koje trenutačno vode plin do kućanstava spomenutog bloka starije su od 35 godina, govori Lacković te je njihova zamjena jednostavno nužna. O kopanjima stanare su već obavijestili, kaže rukovoditelj Službe investicija Ivan Prskalo, i to još u veljači, a da će im ulice biti raskopane, još jednom će im dojaviti desetak dana prije samog početka radova.

– Etape koje radimo obično su između 500 i 800 metara, tako da se neće dogoditi da dio kvarta posve zatvorimo. Radit će se dio po dio, odnosno ulica po ulica, a kao i svaki puta, blok će se ostaviti prohodan za promet – objasnio je Prskalo, pa dodao kako stanari bez plina, unatoč radovima, neće biti dugo. Najviše tri tjedna, kaže rukovoditelj Službe investicija, a i o duljini trajanja rekonstrukcije u svojoj ulici, bit će obaviješteni. Koliko će točno ukupno trajati kopanja između Nehajske i Selske u Plinari nisu znali točno reći jer ovisi o tome kakvo će stanje zateći na terenu, ali radovi će sigurno trajati cijelog ljeta.

Osim tog dijela Trešnjevke, rekonstruirat će se i plinske mreže na području Gornje i Donje Dubrave, Podsuseda, Peščenica, Gornjega i Donjega grada te Maksimira. Posebne gužve mogle bi se stvarati oko Britanskog trga jer će se kopati od 9. srpnja, potom u Ulici Ivana Gorana Kovačića, Rokovoj, Rokovu perivoju te Arnoldovoj. U rekonstrukciju će i Rockefellerova, Grškovićeva, Degenova, stube Ljubinkovac, Glogovac, Medveščak, Belostenčeva, Sinkovićeva i Gupčeva zvijezda, kao i Pisanička, Nartska, Donje Svetice, Vugrovečka, Ščitarjevska te Dugoselska na Volovčici.

– Zamijenit ćemo sveukupno oko 1500 priključaka, odnosno rekonstrukcija će obuhvatiti oko pet tisuća potrošača – rekao je Ivan Prskalo, pa dodao kako se radovi ponajprije poduzimaju upravo radi sigurnosti korisnika.

U tijeku u plinofikacija

Grad će Plinara ovog ljeta potpuno raskopati, pa Zagrepčane pozivaju na strpljenje, a nadaju se da će razumijevanja imati kao i proteklih godina.

– U pravilu nemamo nikakvih problema. Ljudi znaju da se posao mora obaviti i strpljivi su. Naravno, kod svakih radova ima nekoliko pojedinaca koji nam pišu i ispituju kad će sve biti gotovo, ali zaista je riječ samo o nekolicini – kaže Prskalo.

A osim rekonstrukcija plinske mreže, radit će se i na provođenju nove, i to, među ostalim, na području Kovačića i Velikih Cebića u Podsljemenu, Žitnjaka, Brezovice, Sesveta i Donje Dubrave, ali i u I. odvojku Bana u Novom Zagrebu – zapad te u Utinjskoj i Radmanovečkoj na području Novog Zagreba – istok.

5 zelenih oaza u Zagrebu za bijeg od svakodnevice:

radovi
1/33
Ključne riječi

Komentara 9

MA
mariocibaric12345
12:29 20.06.2018.

Bandic legenda da nije njega nista se nebi napravilo

DA
dado56
16:59 20.06.2018.

Jos malo po ulici Veliki Dol ce se jedino moci sa traktorom s obzirom u kakvom je stanju ulica .... pa pozivam uvazenog gradonacelnika da se provoza po njoj .... Unaprijed hvala !!!

CV
cvikcange
14:39 20.06.2018.

Mario, ovako se piše: ne bi se napravilo; ne bi bilo napravljeno (popravljeno i sl.). Da ponovimo: nije "nebi" nego je " ne bi ...", negacija i glagol pišu se odvojeno. Pozdravi Mikija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije