Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radovi na pisti

Zračna luka Franjo Tuđman dva će mjeseca noću biti zatvorena

ZL Franjo Tuđman
Foto: Borna Filić/PIXSELL
28.03.2018.
u 20:42

U slučaju da zrakoplov Croatia Airlinesa bude kasnio i zbog radova ne bude mogao sletjeti u Zagreb bit će preusmjeren u Pulu

Zračna luka Franjo Tuđman od 4. travnja bit će zatvorena noću zbog radova na otklanjanja nedostataka na betonskom kolniku uzletno-slijetne staze. Ti su nedostaci nastali u jamstvenom roku i to za radove koji su izvedeni 2010.

Sa zagrebačkog aerodroma poručuju da će ti radovi potrajati dva mjeseca te da će pista biti zatvorena tijekom noći, nakon redovitog prometa i ponovno će se otvarati ujutro prije početka redovitog prometa. Poručuju da ti radovi neće ometati redovito odvijanje prometa te da se nisu mogli obavljati zimi jer je preduvjet za takvu vrstu radova da vanjska temperatura bude minimalno tri Celzijeva stupnja.

U Croatia Airlinesu, kojem je Tuđman matična luka, kažu da će u slučaju mogućih kašnjenja i potrebe za slijetanjem u razdoblju u kojem će Zagreb biti zatvoren, letove preusmjeravati u alternativnu zračnu luku koja će u tom trenutku biti optimalno rješenje u operativnom pogledu i pogledu zbrinjavanja putnika. Sa Zračnom lukom Pula preventivno su dogovorili da se na njihov zahtjev produlji otvorenost tog aerodroma za prihvat zrakoplova. Iz Pule će se u tom slučaju putnici autobusima prevoziti u Zagreb.

Najveća na svijetu: ovako izgleda zračna luka vrijedna 77 milijardi kuna:

ZL Franjo Tuđman
1/12

Komentara 8

PR
prajdali100
21:39 28.03.2018.

N E V J E R O J A T NO ! U zatvor sa lopinama.

Avatar rubinet
rubinet
20:45 28.03.2018.

e tako to biva kad za šaku škuda i naziv "zračna luka Tuđman" date tuđinu najveću i najvažniju hrvatsku zračnu luku

BE
bendzola
11:09 29.03.2018.

država će za 30 godina koncesije uprihoditi 2 milijarde eura, i dobiti zgradu. To nisu judine škude već realnost... U nju će trebati uložiti i ulagati određene novce ali da smo ju mi radili - bila bi 3 puta skuplja, 2 puta duže bi se radila i vjerojatno bi bila znatno nekvalitetnija... nažalost u HR se sve mora privatizirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije