Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dosta im je Milana

Zagrebački HNS traži raspisivanje referenduma za Bandićevu smjenu

dragan kovačević
arhiva VL
28.07.2010.
u 13:35

Ako Gradska skupština na prvoj idućoj sjednici (23. rujna) na dnevni red ne stavi zahtjev za raspisivanje referenduma, sami će, tvrde, početi prikupljati potpise.

Zagrebački HNS zatražio je danas od Gradske skupštine raspisivanje referenduma o smjeni gradonačelnika ako u međuvremenu Milan Bandić ne podnese ostavku koju su zastupnici zatražili na prošloj sjednici.
Haenesovci nemaju nikakve iluzije da će ih Bandić poslušati. Stoga, ako Skupština na prvoj idućoj sjednici (23. rujna) na dnevni red ne stavi zahtjev za raspisivanje referenduma, sami će, tvrde, početi prikupljati potpise.

Iako tvrde da je nelogično da je Bandić izabran sa 170 tisuća glasova, a da ga se može smijeniti samo ako na referendum izađe više od 360 Zagrepčana s pravom glasa, kažu da su spremni pokrenuti referendum i po tim, po njima, nepoštenim pravilima.

– Ako u Saboru vrijedi presedan za izbor ustavnih sudaca, onda vrijedi i presedan za smjenu gradonačelnika. Tražit ćemo da se referendum provede po ustavnim regulama – rekla je zastupnica Alenka Košiša Čičin-Šain.

Zagrebački HNS optužuje HDZ i Milana Bandića za “političku trgovinu”.

– Hadezeovcima očito politički odgovara da se ne mijenja cenzus za referendum, a najnoviji primjer toga je “dil” Bandića i ministra zdravstva Darka Milinovića oko spajanja bolnica – rekla je Morana Paliković Gruden.

Šef zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević kaže da će na idućim izborima HNS sigurno imati svog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika. Ali na pitanje tko će to biti odgovorio je neodređeno, rekavši da “HNS ima puno dobrih kandidata”.

Komentara 7

ST
standup
15:45 28.07.2010.

..a dali ima u ZG-HNSu, ..mozda i pokoji Hrvat ??

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
18:01 28.07.2010.

Velikom strategu HNS ekonomije , čak je i SDP bio previše Hrvatski , pa je prešao u HNS.Tu je kao riba u vodi.

US
U srcu
14:12 28.07.2010.

ovaj sa slike baš izgleda pošteno kao i čačić:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije