Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.03.2018. u 08:29

Netko pametan rekao je zašto svirati kao svi drugi kada imamo i mi što ponuditi

Većina noviteta koji su došli u grad nisu naišli na plodno tlo ili prošli bez prvotnoga negodovanja okoline ili nezaobilaznoga uspoređivanja s drugim europskim i svjetskim metropolama.

Mnogi ljudi koji odu u inozemstvo vrate se doma stavljajući na pijedestal sve što vide u stranim gradovima, a svaki oblik napretka ili pokušaja stvaranja nečega drukčijega u vlastitu dvorištu potpuno i nemilosrdno uguše. Reakcija proizišlih iz takvoga mentalnoga sklopa nisu bile pošteđene ni Bandićeve fontane. Sada su nezaobilazni dio zagrebačke vodene razglednice, a nasmijana lica turista koji im se dive, koliko god mnogi ne željeli to priznati, uzrokuju osjećaj ponosa što se nalaze baš u gradu u kojem živimo. Iste su te fontane lani pozitivno pokleknule pred svjetskim trendovima stvaranja glazbenih vodoskoka čime su (p)ostale jedna od zanimljivijih turističkih atrakcija u gradu. Na repertoaru su se u izvedbi Zagrebačke filharmonije našle skladbe poput Gotovčeve opere Ero s onoga svijeta i Jelačić-marša Johanna Straussa.

Ovogodišnji repertoar šarenit će se, također u izvedbi Zagrebačke filharmonije, starim gradskim hitovima Ive Robića, Tonija Leskovara, Vice Vukova i dr. Dok budimpeštanske, barcelonske, beogradske, skopske, praške i dubajske fontane “plešu” na taktove Stonesa, Whithey Houston, grupe Queen i drugih megazvijezda svjetskoga glazbenoga neba čije hitove znaju svi, zagrebačke će posjetitelje zabavljati zvuci domaćih šlagera za koje nisu čuli ni mnogi mlađi građani, kamoli turisti. Međutim, upravo to može i treba biti prednost takvoga odabira glazbene liste jer će “rasplesane” fontane postati promotorice zvukova koji se zasigurno više ne mogu čuti u klubovima.

Dokaz je to, ujedno, da zagrebački osjećaj za kulturu i lijepo još živi i da nam ne trebaju druge metropole da se ugledamo na njih. Jer, zašto svirati kao svi drugi kada imamo toliko toga svoga što možemo ponuditi?

Komentara 2

Avatar Niškorist
Niškorist
11:02 09.03.2018.

Tko bu to platil ?

DO
dopizdilomi
21:29 09.03.2018.

Raspjevane fontane izgledom prekrasne (običan četverokut) a još "ljepše" izgleda ukrašena okolina zelenilom i cvijećem. Djeca iz osnovne škole ljepše bi smislila i uredila okolinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije