Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za realizaciju 99 projekata

Zagrebačka županija gradovima i općinama dodijelila bespovratnih 2,6 milijuna eura

Dražen Kopač
01.09.2023.
u 14:57

Ugovore je vrbovečkom gradonačelniku Denisu Kralju te načelniku Općine Bedenica uručio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, ostali ugovori dostavit će se gradovima i općinama, a sva sredstva su dodijeljena temeljem javnih poziva

Zagrebačka županija dodijelila je gradovima i općinama sa svog područja 2,6 milijuna eura bespovratnih sredstava za realizaciju 99 projekta u prometu i komunalnoj infrastrukturi, opremanje poduzetničkih zona, financiranje EU projekata te razvoj infrastrukture u ruralnim područjima, kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić ugovore uručio gradonačelniku Grada Vrbovca Denisu Kralju te načelniku Općine Bedenica Slavku Cvrlji. Ostali ugovori dostavit će se gradovima i općinama, a sva sredstva su dodijeljena temeljem javnih poziva.

Od spomenutih 2,6 milijuna eura, najviše sredstava, odnosno 1.152.400 eura osigurano je za izgradnju prometne i komunalne infrastrukture za 32 projekata. Za 38 projekata u gospodarstvu osigurano je 773.837,09 eura od čega 270.000 eura za opremanje poduzetničkih zona te 503.837,09 za sufinanciranje EU projekata. S ciljem gradnje i uređenja infrastrukture na ruralnom području dodijeljeno je 663.614 eura za 29 projekata.

VEZANI ČLANCI: 

– Zahvaljujući kvalitetnoj suradnji između gradova, općina i Županije do sada su realizirani brojni projekti, a ovih 2,6 milijuna eura konkretan je nastavak te suradnje s ciljem podizanja kvalitete života i ravnomjernog razvoja cijele županije – istaknuo je župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić. Podsjetio je i na 20 godina kontinuiranog ulaganja u razvoj poduzetničkih zona u Zagrebačkoj županiji u kojima danas posluju mnogobrojne domaće i strane kompanije koje su generator razvoja cijele županije. 

– S ponosom možemo istaknuti da su poduzetnici Zagrebačke županije u 2022. godini bili drugi najuspješniji u zemlji po ukupnim prihodima i prosječnoj neto plaći. Zahvaljujući njima proračun Zagrebačke županije kontinuirano raste, a mi onda možemo dati podršku kroz različite vrste potpora poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, udrugama civilnog društva, vatrogascima, te gradovima i općinama. U ovoj godini radi se o rekordnom iznosu od 12,8 milijuna eura – zaključio je Kožić.

Gradu Vrbovcu dodijeljeno je pak 90.000 eura, a gradonačelnik Denis Kralj rekao je kako će im sredstva dobro doći za realizaciju EU projekata koje Grad planira.

VEZANI ČLANCI: 

– U novom razdoblju novca iz Europske unije ima sve više, ali se ne radi o stopostotnom financiranju, zato nam je jako važno da Županija stoji uz nas i sudjeluje u financiraju sredstava koje Grad mora izdvojiti kako bi se projekti realizirali – rekao je Kralj, posebno istaknuvši projekt Interpretacijskog centra "Kaj su jeli naši stari".

Načelnik Bedenice Slavko Cvrlja zahvalio se na dodijeljenih 102.142,09 eura, a pojasnio je kako će se sredstva utrošiti za modernizaciju nerazvrstanih cesta, sanaciju ilegalnog odlagališta otpada te završetak projekta rekonstrukcije zgrade stare škole u Bedenici u kulturni centar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije