Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sufinanciran eu fondovima

Niče još jedan vrtić u Zagrebačkoj županiji: 'Mališane ćemo upisivati već idućeg proljeća'

WAVES KOMUNIKACIJE
25.08.2023.
u 16:51

'Ovim objektom rješavamo velik problem manjka mjesta u dječjim vrtićima. Svim roditeljima otvorit ćemo nove mogućnosti u današnje doba kada su potrebe velike. Ovo je projekt koji smo planirali već duže vrijeme, i konačno ga ostvarujemo'

U Grad Dugo Selo provodi projekt izgradnje vrtića u Velikoj Ostrni za koji su im dodijeljena bespovratna sredstava za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja u iznosu od 726 tiusća eura.

Sredstva su dobivena iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 2021. - 2026. u sklopu komponente Obrazovanje, znanost i istraživanje, reforme C3.1.R1 Reforma obrazovnog sustava te investicije C3.1. R1-I1 Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, s ciljem ulaganja u izgradnju, dogradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje predškolskih ustanova. Njime će se osigurati infrastrukturni i materijalni kapaciteti za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Jučer su svečano otvoreni radovi simboličnim polaganjem kamena temeljca.

-Ovim objektom rješavamo velik problem manjka mjesta u dječjim vrtićima. Svim roditeljima otvorit ćemo nove mogućnosti u današnje doba kada su potrebe velike. Ovo je projekt koji smo planirali već duže vrijeme, i konačno ga ostvarujemo. Vrtić će biti montažni objekt kojem je najveća prednost brzina gradnje pa ćemo imati u vidu da sve javne gradske objekte u budućnosti gradimo na taj način. I iduće godine ćemo ulagati u predškolski odgoj, i u ulici Klanjec nići će novi vrtić sa malom sportskom dvoranom- naglasio je gradonačelnik Nenad Panian. Izgradnja vrtića predviđena je u naselju Velika Ostrna, a ukupna vrijednost radova je 1,5 milijuna eura.

-Radi se o objektu za 80-oro djece u 4 odgojne skupine u montažnom objektu koji je ekološki i ekonomski prihvatljiv, te otporan na prirodne nepogode. U gradu koji konstantno bilježi porast stanovništva, a poglavito mladih osoba, ovo je još jedan od projekata kojim im osiguravamo odlične uvjete i dovoljno mjesta u gradskom vrtiću- rekao je Boris Savić, pročelnik Upravnog odjela za pravne poslove, društvene djelatnosti pri Gradu Dugo Selo. Postojeći dječji vrtić je Centar izvornosti u kojem smjeru se grade i novi kapaciteti te se tako građanima pružaju odlični materijalni uvjeti i kvalitetan program predškolskog odgoja.

Gradnjom novih kapaciteta eliminirale bi se liste čekanja i stvorili temelji za sljedeće desetljeće u kojem svi mladi građani Dugog Sela mogu računati na mjesto u vrtiću. Završetak radova planiran je do kraja ove godine nakon čega slijedi opremanje.

-Zadovoljni smo što se grad odlučio na montažnu gradnju koja je iznimno brza. Cijela proizvodnja odvija se u tvornički kontroliranim uvjetima, a samim time uz kvalitetno planiranje i sam naručitelj dobiva visoko kvalitetan objekt unutar ugovorenih rokova. Ovo je najekološkiji sustav gradnje i najotporniji kako na potrese tako i na druge nepogode. Do sada smo izgradili preko tisuću objekata koji nisu imali nikakvih šteta od vremenskih nepogoda- rekao je Luka Kupesić, tehnički direktor tvrtke Domus Plus, izvođača radova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije