Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zagrebačka policija sutra provodi posebnu akciju

Pješaci kao najranjiviji sudionici u prometu prilikom naleta bilo koje vrste vozila gotovo u pravilu teško stradavaju, upozorava policija
10. siječnja 2019. u 15:14 29 komentara 6212 prikaza
Ilustracija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zagrebačka policija u petak će provoditi preventivno-represivnu akciju usmjerenu na zaštitu pješaka, nakon što su u prvim danima 2019. u prometu poginula dva pješaka.

Zagreb: U naletu teretnog vozila u Vukovarskoj ulici poginula pješakinja Tragedija Teška nesreća u Zagrebu: U naletu kamiona poginula žena

U prvim danima 2019. godine uočeno je pogoršanje stanja sigurnosti cestovnog prometa, s obzirom na dva poginula pješaka u prometnim nesrećama, upozorila je zagrebačka policija, koja će akciju provoditi s ciljem poboljšavanja stanja sigurnosti u prometu na cestama i zaštite pješaka.

Policija napominje da je većina prometnih nesreća uzrokovana prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača pa ih poziva da zbog vlastite i sigurnosti pješaka prilagode brzinu uvjetima na kolniku.

Pješaci kao najranjiviji sudionici u prometu prilikom naleta bilo koje vrste vozila gotovo u pravilu teško stradavaju, upozorava policija, pozivajući na oprez pješake i vozače.

PROMETNA NESREĆA Koprivnica: Liječnici se bore za život stradale pješakinje

Pješake savjetuje da zbog vlastite sigurnosti poštuju prometna pravila, a vozače da posebnu pozornost obrate na pješake i da ne pridonose crnim brojkama jer se samo odgovornim ponašanjem i poštivanjem prometnih propisa sprječavaju nesreće s najtežim posljedicama i čuvaju životi.

Pogledajte i video: Pokušao ukrasti bicikl ispred policijske postaje

[video: 28576 / ]
Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas

 • davorek1:

  Slušalice u ušima, mobitel u ruci i zakorači se na pješački prelaz bez gledanja - jer, misle takvi pješaci, na pješačkom je on zakon i kaj on ima gledati lijevo-desno.

 • Avatar Juki
  Juki:

  Možemo li se dakle nadati da će se pješaci barem tog dana tretirati kao sudionici u prometu i kažnjavati po zakonu?

 • thu:

  A kad budete kažnjavali one kaj pod "sva četiri" žmigavca parkiraju aute posred ceste i blokiraju promet te stvaraju još dodatnu gužvu... Pod time ne mislim one kaj dostavljaju robu neko bahate jazavce osobnih vozila...