Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVAN TREND

Zagreb procijepio 50 posto odrasle populacije, Šostar: Ako se nastavi ovim tempom, na jesen možemo skinuti maske

Na Zagrebačkom velesajmu započelo cijepljenje obrtnika i njihovih zaposlenika
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
17.06.2021.
u 14:24

Trebamo barem 70 posto ukupne populacije da bude cijepljeno, a zbog ovih novih varijanti i sojeva, neki kažu da bi bilo dobro i barem  80 posto, kaže

Zagreb je došao do pedeset posto procijepljenosti odraslog stanovništva, dok je postotak odraslih koji su primili drugu dozu nešto malo veći od 20 posto. Potvrdio je to i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar

- Cijepimo i djecu stariju od 12 godina, ali isključivo u pratnji roditelja. Sretni smo jer smo dosegli cilj, a to je da do kraja lipnja cijepimo 50 posto - kaže Šostar. Tempo cijepljenja još uvijek je zadovoljavajući, naglašava, i nada se da će biti dovoljno cjepiva za sve, kao i da će interes i dalje biti dobar. 

- Trebamo barem 70 posto ukupne populacije da bude cijepljeno, a zbog ovih novih varijanti i sojeva, neki kažu da bi bilo dobro i barem  80 posto. Javite se i prijavite, da se možemo ponovno se normalno družiti - veli Šostar. Hoćemo li onda, pitamo ga, na jesen moći skinuti maske?

- Ako budemo nastavili ovim tempm mislim da hoćemo, ali ako ne, onda nećemo - odgovara ravnatelj NZJZ "Andrija Štampar" i ponavlja da je građanima dostupno pet različitih kanala kojima se mogu prijaviti na cijepljenje. A to su: 

- putem sustava e-Građani (Portal zdravlje Ministarstva zdravstva RH),
- pozivom na besplatni broj 0800 8804,
- preko odabranog liječnika obiteljske medicine,
- iskazom interesa na cijepise.zdravlje.hr  te
- slanjem e-pošte na cijepljenjecovid@stampar.hr 

VIDEO Zašto u Hrvatskoj homoseksualci ne mogu biti darivatelji krvi?

Ključne riječi

Komentara 7

JO
jorgen
16:18 17.06.2021.

To ste već najavljivali za ljetnu sezonu. Sada ste već pomaknuli na jesen. Onda ćete na jesen reći 'je, vidite kako imamo povećanje broja oboljelih a tu su i novi sojevi - maske, zatvaranje, odgovornost!" . Naravno, to što vam je odgovaralo puštati turiste cijelo ljeto svaliti ćete na leđa građana koji će opet postati dežurni krivci. I tako u nedogled, jer virusa će biti uvijek kao i oboljelih. Uveli ste trajno krizno stanje i to priznajte.

NE
neboiznadzagreba2
14:35 17.06.2021.

Zijev-zijev...

SJ
Sve je uzalud
19:13 17.06.2021.

...ja ču pričekati u onih 30%...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije