Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukupno ih je 21 u gradu

Zagreb je od danas bogatiji za još jedno reciklažno dvorište: Otvoreno je u Lučkom, a ovo su detalji

Zagreb: Tomislav Tomašević otvorio je reciklažno dvorište u Gradskoj četvrti Podsused – Vrapče
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
02.04.2024.
u 15:21

Radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta je od ponedjeljka do subote, od 6:30 sati do 20 sati. Nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima dvorište ne radi

Na lokaciji Ulica Lučko kod kućnog broja 73, u utorak 2. travnja, započelo je s radom mobilno reciklažno dvorište. U ovom trenutku, zajedno s novim mobilnim reciklažnim dvorištom, na području grada Zagreba otvoreno je 21 reciklažno dvorište, izvijestili su iz Zagrebčakog holdinga, Podružnice Čistoća.

U mobilnom reciklažnom dvorištu privremeno se skladišti otpad kojeg su građani odvojili u kućanstvu. U njemu se ne obavlja obrada otpada, već se prikupljeni otpad predaje na oporabu ovlaštenim tvrtkama. Građani i u ovo reciklažno dvorište mogu predati više od tridesetak vrsta neopasnog otpada kojeg su odvojili u kućanstvu, kao što su papir, karton, plastika, metalna ambalaža, stiropor, stare baterije, stakleni ambalažni otpad, ravno staklo, stari lijekovi, otpadne gume bez naplatka (do 4 komada), elektronički  otpad, glomazni otpad i sl.

Foto: Zagrebački holding

Radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta je od ponedjeljka do subote, od 6:30 sati do 20 sati. Nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima dvorište ne radi

Radno vrijeme i popis reciklažnih dvorišta pronađite klikom ovdje: Reciklažna dvorišta

"Podsjećamo kako se na svim reciklažnim dvorištima vodi evidencija o preuzetom komunalnom otpadu i korisnicima koji predaju otpad, te je prilikom korištenja reciklažnog dvorišta potrebno predočiti na uvid osobnu iskaznicu, podatke o sistemskom broju obveznika i objekta (podaci se nalaze na jedinstvenoj uplatnici Zagrebačkog holdinga) ili pokazati bar kod u aplikaciji Razvrstaj MojZG." objavili su na stranicama Čistoće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije