Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zenyoga

Zagreb dobio novu oazu mira

Zenyoga
Foto: VL
1/2
12.10.2014.
u 12:04

Zenyoga je oblik yoge koji se temelji na načelima kontemplativne škole budizma pod nazivom chan ili, na japanskome, zen.

Prošlog tjedna je u samome centru Zagreba otvoren prvi Zenyoga centar u gradu koji će omogućiti vježbanje izvorne zenyoge za početne i napredne vježbače, ali i djecu i ljude starije životne dobi.

Od 13. do 18. listopada Centar organizira Dane otvorenih vrata koji su prilika za sve radoznale vježbače ili one koji bi to htjeli postati da upoznaju posebnosti ovoga načina vježbanja i pronađu sebi najprikladniji termin i dinamiku vježbanja. Raspored sati možete pogledati na OVDJE, za dolazak nije potrebna najava.

Zenyoga u Hrvatskoj postoji više od trideset godina, a pokrenuta je kad je tek nekolicina ljudi u zemlji prakticirala i uopće poznavala yogu kao oblik vježbanja. Njena je škola za učitelje prva iz Hrvatske koja je registrirana pri Yoga Allianceu i to na razini od 500 sati poduke. Učiteljice u Zenyoga centru su Karmen Mihalinec, Koraljka Šiletić i Karla Matković koje su nakon više od 20 godina prakse udružile snage i vještinu stvorivši novu oazu za rad na skladu uma, daha i tijela.

Zenyoga je oblik yoge koji se temelji na načelima kontemplativne škole budizma pod nazivom chan ili, na japanskome, zen. U zenyogi se primjenjuju tri osobito značajna vida prakse chana koji predstavljaju svojevrstan model cjelovitoga pristupa životu, a to su dovođenje tijela u red, dovođenje daha u red i dovođenje uma u red.

Kao disciplina dovođenja tijela, daha i uma u uravnoteženo stanje zenyoga se koristi širokim spektrom tjelesnih položaja, vježbama disanja, dijagnostikom, korektivnim vježbama, masažom i meditacijom. Uključuje elemente indijske yoge, ali i mnoge kineske terapeutske i energetske vježbe.

>> Kako vam joga može učinkovito pomoći u borbi s alergijama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije