Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iživcirani vozači

'Zaglavili smo u čepu i vukli se 45 minuta. Tog ima samo kod nas, užas!'

Palmotićeva
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/9
10.03.2016.
u 09:59

Prometni kaos zbog obnove tramvajskih tračnica na samom križanju Jurišićeve i Palmotićeve ulice naljutio mnoge, koji su u pokušaju da skrate put do zelenog vala ili Branimirove išli su preko Gornjega grada kuda se ne smije pa se velika kolona stvarala i ondje

Više od 45 minuta vozači su jučer bili zaglavljeni u koloni vozeći se iz smjera Ribnjaka i Vlaške prema Branimirovoj ili zelenom valu. Veliki prometni čep zbog kojeg se kolona vozila protezala sve do Gupčeve zvijezde nastala je zbog suženja s tri na jedan prometni trak na križanju Palmotićeve i Jurišićeve, gdje se obnavljaju tramvajske tračnice.

Zabranjen prečac

– Užas. To je trebalo raditi noću i u vrijeme vikenda, a ne usred bijelog dana. To se može dogoditi samo kod nas jer nisu napravili nikakvu prometnu regulaciju kojom bi spriječili ovaj kaos – kazao nam je Marko Zovak, koji je zaglavio u koloni. Dodao je da je trebalo automobile koji dolaze iz smjera Vlaške preusmjeriti u Draškovićevu, čime bi se gužve znatno smanjile.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

S obzirom na kolonu koja je nastajala već kod Gupčeve zvijezde, mnogi vozači su se odlučili na prečac preko Gornjega grada, gdje su radili prekršaj. Naime, na Ilirskom trgu prema Markovu trgu pravo prolaska imaju isključivo stanari i vozila s dozvolom, što često kontrolira i policija.

To je trebalo raditi noću i u vrijeme vikenda, a ne usred bijelog dana. To se može dogoditi samo kod nas jer nisu napravili nikakvu prometnu regulaciju kojom bi spriječili ovaj kaos

– Vozači su masovno išli preko Gornjega grada i radili prekršaj pa se čep stvorio i ovdje, a naročito na križanju Mesničke i Ilice, gdje su zbog prolaska tramvaja i pješaka i inače česte gužve. Policija nije kažnjavala jer bi stvorili još veći kaos – kazao nam je jedan stanar Gornjeg grada.

Grad: Radovi su neodgodivi

Iz Grada su kazali da je riječ o hitnim i neodgodivim radovima na rekonstrukciji tramvajske pruge koje nije bilo moguće odgoditi za noćne sate ili vikende, a s obzirom na to da će radovi trajati sve do ponedjeljka ujutro, iz policije apeliraju na vozače da koriste alternativne pravce, no ne i ceste preko Gornjega grada.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zastoj i u Mesničkoj. Foto: Patrik Macek/Pixsell

– Policija će regulirati promet na raskrižju Palmotićeva – Jurišićeva radi ubrzanja prometnoga toka, što će djelomično ublažiti prometne zastoje. Ipak, svi koji mogu neka koriste alternativne pravce – kazali su iz policije.

Dodali su da vozači koji dolaze Maksimirskom mogu koristiti i Vlašku, Kamaufovu, Šubićevu, Zvonimirovu i zeleni val. One koji, pak, dolaze iz smjera Gračana upozorava se da za zapadni i južni dio grada voze preko Mlinova, Šestina, Pantovčaka i Britanskog trga, a oni koji trebaju ići na istok grada, da preko Ksaverske, Mirogojske, Hermana Bolléa i Bijeničke izađu do Voćarske ulice.

Komentara 37

ZL
zlatnirat
10:44 10.03.2016.

A kad bi "jadnici" telefonirali i pusili a neki i kavu pili ako nebi bilo kolona, a da nekad ne krenu po sibice s autom to neide, a sto se tice radova u gradovima sirom EU nije dozvoljen nocni rad na otvorenom, jedino u slucaju puknuca vodovodne ili druge vazne cijevi, ali to ove u koloni ne interesira kad ionako slusaju cajke do daske da se kuce "tresu" kad auto prode.

UJ
ujo41
10:33 10.03.2016.

radim u njemačkoj u bitno manjem gradu od Zagreba stanujem 8 km daleko u malom mjestu ,ujutro autom do posla 15/min.a popodne najmanje 1 sat gužve neopisive i tako svaki dan tako da je Zg.još Ok

Avatar buffalobill
buffalobill
10:55 10.03.2016.

Nije to tako samo u Zagrebu, u svakom vecem gradu u Europi ima takvih problema gdje se u guzvi zna cekati i preko sat vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije