Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zadala im glavobolje: Vatrogasci cijeli dan čekali aru Marko da se spusti s borova

Kad je Marko sletio na krov zgrade u Zlatarskoj 12, vlasnik je preuzeo papagaja uz pomoć vatrogasaca
14. rujna 2020. u 14:22 1 komentara 360 prikaza
Foto: Privatna arhiva
Pogledajte galeriju 1/4

Cijeli je dan provela  na vrhovima borova u Zagorskoj i Ivanečkoj ulici, a skinuli su je s krova zgrade u Zlatarskoj 12. Vatrogasci, vlasnici i ekipa iz Zoološkog vrta strpljivo je čekala da se spusti na neko mjesto gdje joj mogu prići. Obično ovakve glavobolje znaju zadati nestašne mačke, a ovaj je put riječ o šestogodišnjoj ari, odnosno papigi, imena Marko.

prometna na A3 Kritike nakon teške nesreće uzrujale vatrogasce: 'Borili smo se s tim požarom i onda nam tako nagrde struku'

"Dojavu o odbjegloj ari naša je ekipa zaprimila jučer dopodne. Kad su kolege došli na lokaciju gdje je ara uočena, više joj nije bilo ni traga ni glasa. Možda se sakrila u borove, a možda je odletjela dalje. Navečer smo primili poziv jedne gospođe iz tog dijela grada da je na vrhu zgrade opazila neku veliku pticu. Pretpostavili smo da je riječ o ari Marku. Kolega je ubrzo došao na lice mjesta te utvrdio da će vatrogasci zgradi moći prići vozilom te dosegnuti pticu. Kako je došao i vlasnik ptice, dogovorili smo se da se on u košari krana vatrogasnog vozila približi svojem ljubimcu. Marko mu dobro poznaje glas i znali smo da će mu najvjerojatnije bez problema doći na ruku. Tako je i bilo. Mnogi vlasnici papiga dopuštaju da njihovi ljubimci slobodno lete po stanu, a da ptice izlete iz kuće, dovoljan je samo trenutak nepažnje. Nakratko otvoren prozor ili odškrinuta vrata pticu mogu odvesti u avanturu života", kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu.

Dragan Kovačević
SLOVENSKA 9
Novi detalji o klubu D. Kovačevića: 'Tamo se pijančevalo, dolazile su zgodne cure i nabildani tipovi'
Fiš paprikaš u kotlićima
GASTRONOMSKA PONUDA
Ojačajte jesenski imunitet slavonsko-baranjskim delicijama