Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prometna na A3

Kritike nakon teške nesreće uzrujale vatrogasce: 'Borili smo se s tim požarom i onda nam tako nagrde struku'

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/9
10.09.2020.
u 16:01

Svjedoci nesreće zamjerili su vatrogascima da su prekasno stigli na intervenciju

Na autocesti A3 jučer je došlo do teške prometne nesreće u kojoj su sudjelovala tri teretna vozila i dva osobna automobila, a dvije su osobe smrtno stradale. Nakon prometne nesreće izbio je požar, a uslijedila je i kritika vatrogascima kojima su svjedoci nesreće zamjerali da su prekasno stigli na intervenciju što su vatrogasci demantirali.

"Mi smo došli do naplatnih kućica i to je bio dim. Dok smo došli do dolje, nikoga nije bilo. Vatrogasci su kasnili oko sati i pol vremena", rekao je svjedok nesreće za RTL, no zapovjednik Javne vatrogasne postaje Ivanić Grad Dario Kezerić je poručio: "U 16:02 zaprimili smo dojavu o nesreći, u 16:03 prve ekipe izašle su na mjesto intervencije, u 16:24 stigli smo na mjesto intervencije, u 16:45 požar je lokalizirali i stavljen pod nadzor, a u 18:00 ugašen".

Njega i njegova kolege optužbe su uzrujale jer su, kako kaže, profesionalno odradili svoj posao. 

"Demantiram te optužbe. Malo nas je to sve skupa uzrujalo. Napatili smo se, došli smo brzo, uz promet i sve, bila je opasna situacija. Nema smisla kritizirati vatrogasce, riskirali su živote", rekao je i dodao kako nisu mogli brže doći jer koridor za interventne službe nije bio čist. 

VIDEO Prolazak policijskog vozila do stravične prometne nesreće

O samoj je intervenciji rekao kako je bila vrlo specifična jer se tragalo za jednim vozačem, a moralo se paziti na isijavanje vatre jer su bačve mogle eksplodirati.

"Borili smo se s tim požarom i onda nam tako nagrde struku", naglasio je Kezerić koji je vodio postrojbu na intervenciju u kojoj je sudjelovao 21 vatrogasac i devet vatrogasnih vozila iz JVP Ivanić-Grad te DVD-ova Andrilovec i Dugo Selo. 

Komentara 5

Avatar Damating
Damating
16:34 10.09.2020.

Kod nas je svatko izbornik, epidemiolog, nabavlja borbene avione, a sad i gasi požare....

NE
nečešrazbojniče
16:33 10.09.2020.

Gospodo vatrogasci niti se morate ispričavati niti ste se dužni ikome ispričavati. Sve ih stjerajte u .........

Avatar ante433
ante433
16:22 10.09.2020.

Sta mislite da je lako proc pored nekulturnih vozaca kojima je važnije napravit foto il' video snimak nego se maknut i osloboditi prolaz za Fapove, Tamove,Deutzeve i ostala praistoriska muzejska vatrogasna vozila zali boze mrtvih glava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije