Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolektivni ugovori

Zabranjuje se zapošljavanje u gradskoj upravi i svim ustanovama!

Gradska uprava Zagreb
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
08.01.2014.
u 14:24

Zbog početka pregovaranja sa sindikatima o novim kolektivnim ugovorima, kojima bi se plaće smanjile od 5 do 15 posto, a broj zaposlenika smanjio za pet posto, od Nove godine gradski uredi, odjeli, službe, vrtići i osnovne škole ne smiju, odlukom gradonačelnika Milana Bandića, primati nove radnike. Sad ih je u sustavu oko 13.000

Upravna tijela Grada Zagreba i sve gradske ustanove na gradskom proračunu ne smiju zapošljavati ni na određeno ni na neodređeno vrijeme, a zabranjuje se i ugovaranje povremenih i privremenih poslova, rada putem Student servisa ili autorskog djela.

Isto tako ne može se plaćati prekovremeni rad, osim kod posebno propisanog, vezanog uz odluku o visini naknade za sklapanje braka i naknade za raspisivanje i provedbu izbora. Tako je naložio gradonačelnik Milan Bandić i obavijestio da zabrana vrijedi za gradske urede, zavode, službe i ustanove.

Razlog odluke koja vrijedi od 1. siječnja ove godine je, objašnjava Bandić, početak kolektivnog pregovaranja sa sindikatima o kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima te sklapanja dodatka kolektivnog ugovora za zaposlene u predškolskim ustanovama, za one u kulturnim ustanovama te kolektivnog ugovora za radnike Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Svi se ti ugovori mijenjaju, podsjetimo, zbog štednje i racionalizacije, koje zapravo znače smanjenje plaća od 5 do 15 posto i smanjenje broja radnika za pet posto. U gradskoj upravi i svim ustanovama radi oko 13.000 ljudi.

Komentara 3

SW
swimm
07:50 09.01.2014.

pa tamo je višak 20% ,a ne samo 5% i tako će se kupiti novih 2600 smart phone...zar želite reci kako je 2600 ljudi u holdingu neophodan mobitel za poslovanje. Nevjerojatno glupo,bahato,nepotrebno,pohlepno i sve to na tuđi trošak jer tvrtkavrtka svog novca NEMA

CR
crnaguja1950
08:33 09.01.2014.

zabranjeno osim ako milanče i njegov vjerni pas sluga kikaš ne odluče zaposlit nekog svog,podobnog i "sposobnog"

DU
Deleted user
08:44 09.01.2014.

Niste napisali da za njihovu sortu zabrana ne vrijedi. Da ne kažem da imaju pravo prvenstva. Ako netko radi x godina na zamjenama/preko ugovora, njihov čovjek dobiva posao bez dana rada iskustva i znanja osnova književnog jezika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije