Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gužve u petrinjskoj

Za podizanje putovnice izrađene žurnim postupkom čeka se i po dva sata

Zagreb: Redovi za izradu i podizanje dokumenata u Petrinjskoj ulici
Foto: Leonardo Bosnar/PIXSELL
1/5
03.08.2022.
u 17:00

Ne mogu vjerovati da danas čovjek mora uzeti dva slobodna dana da bi predao zahtjev, i to za žurni postupak izrade putovnice koji sam za dijete platila 500 kuna pa još jedan slobodan dan da bih istu podigla, požalila se Ines Novak.

Malo veća gužva stvorila se jutros na šalterima za podizanje osobnih iskaznica i putovnica u Petrinjskoj. Čekalo se i u pošti, u predvorju te ispred same zgrade, a sugrađani su se počeli okupljati još prije 7 sati

- Prije mjesec dana kada sam predavala zahtjev nisam čekala ni pola sata, a jutros kad sam došla, malo iza 8 sati, izvukla sam broj 208. S obzirom da su tada prozvali tek broj 60, mislim da ću se načekati - kaže Zlatica Čolja Hršak koja je čekala preuzimanje svoje osobne iskaznice. 

03.08.2022., Zagreb - Redovi za izradu i podizanje osobnih dokumenata u Policijskoj upravi Zagrebackoj u Petrinjskoj ulici. Photo: Leonardo Bosnar/PIXSELL
Foto: Leonardo Bosnar/PIXSELL

Čekali su jutros i domaći i strani državljani, a za podizanje dokumenata izrađenih žurnim postupkom čekalo se i po dva sata

- Već dva sata čekam, a čekala sam i duže kad sam predavala zahtjev. Ne mogu vjerovati da danas čovjek mora uzeti dva slobodna dana da bi predao zahtjev, i to za žurni postupak izrade putovnice koji sam za dijete platila 500 kuna pa još jedan slobodan dan da bih istu podigla - požalila se Ines Novak. 

- Stigao sam prije pola sata po putovnicu koja se radila žurnim postupkom. Gospodin koji je bio na šalteru kada sam došao još uvijek se nije pomaknuo. Godišnji su i djelatnici su na odmorima ali znaju da se svakog ljeta ovdje stvaraju gužve pa mi nije jasno zašto se ne pripreme na vrijeme i privremeno zaposle više ljudi - govori Vinko Rako koji je po osobne dokumente stigao iz Münchena. 

Podsjetimo, osim u Petrinjskoj osobne iskaznice i putovnice možete preuzeti i u Heinzelovoj 98, II. policijskoj postaji Črnomerec i VI. policijskoj postaji Novi Zagreb. Na tim se lokacijama sve do 27. kolovoza, dokumenti mogu podizati i subotom od 7 do 15 sati. 

Komentara 5

Avatar Barba
Barba
17:42 03.08.2022.

Predao sam zahtjev preko e-građanina, dobio putovnicu za 7 dana, dostavom na kućnu adresu. Sve zajedno 350 kn.

Avatar drug Joža
drug Joža
21:13 03.08.2022.

Svake godine ista priča u Petrinjskoj, ogromne gužve po ljeti a zašto?!? Premali broj šaltera ! Na ovaj broj stranaka trebalo bi raditi 10 šaltera, ili 8 ili 6...ali ne...oni znaju "bolje", rade 2 šaltera pa čekaš minimalno 4 ili 5 ili 6 sati!!! Jedan dan godišnjeg odmora za obaviti banalnu uslugu!!! Valjda će jednoga dana doći neki sposobniji voditelj koji će otvoriti više šaltera, živim da dočekam taj dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije