Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspisan natječaj

Za održavanje jarbola Grad želi platiti 300.000 kuna, planiraju postaviti i nove

Zagreb: Zastave postavljene na Mostu mladosti
Emica Elvedji/PIXSELL
23.03.2022.
u 10:18

Što je zanimljivo s obzirom na to da su gradonačelnik Tomislav Tomašević i njihova ekipa najavljivali da će smanjiti broj jarbola i zastava po Zagrebu.

Jarbola za isticanje zastava u Zagrebu ima oko 150, a nalaze se na 30-ak lokacija po gradu. Sedam ih je na Trgu bana Jelačića, na Aveniji Većeslava Holjevca, odnosno preko puta Muzeja suvremene umjetnosti smještena su 22, ispred Doma sportova na Trgu Krešimira Čosića tri, a kod Parka mira i prijateljstva nalazi se čak 45 jarbola. Grad sada, za 300 tisuća kuna, traži tvrtku koja će se brinuti za njihovo redovno održavanje. “Usluga obuhvaća pregled jarbola, čišćenje i popravak, zamjenu habajućih i potrošnih dijelova poput kolotura, sajli i lokota na jarbolima na kojima je to potrebno, postavljanje novih te pranje.

U cijenu treba uključiti i privremenu montažu ljestvi i platforme te upotrebu autodizalice, kao i sve rezervne dijelove koji se ne mogu predvidjeti i čije se količine ne mogu procijeniti. Jarbole koji se zbog dotrajalosti moraju ukloniti i više se ne koriste potrebno je deponirati na deponij”, stoji u projektnoj dokumentaciji kojom je predviđeno i postavljanje jarbola na novim lokacijama. Što je zanimljivo s obzirom na to da su gradonačelnik Tomislav Tomašević i njihova ekipa najavljivali da će smanjiti broj jarbola i zastava po Zagrebu. – Idemo u racionalizaciju.

Analiziramo broj zastava, jarbola, cijenu postavljanja, održavanje, skidanje. Smatram da treba smanjiti troškove – rekao je Tomašević u kolovozu prošle godine.

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
13:55 23.03.2022.

Ha taj posal bu dobila neka firma tipa "yu u srcu" garant.

RS
rafael.sucic
12:41 25.03.2022.

poskidat će hrvatske zastave, povećati broj jarbola i izvjesiti zastave duginih boja. Možemo! / Nemožemo!

AF
AfganistanskiHrvat
21:14 23.03.2022.

Za vrijeme pokojnog kriminalca to je koštalo 6 milijuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije