Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izabran izvođač radova

Za natkrivanje placa u Španskom 4,2 milijuna, štandove će preseliti

Tržnica Špansko uskoro bi trebala dobiti krov koji ce natkriti štandove
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/5
15.11.2019.
u 09:30

Tijekom montaže nadstrešnice klupe će premjestiti na parkiralište

Nadstrešnica tržnice u Španskom koštat će 4,2 milijuna kuna. I gradit će je zajednica ponuditelja koju čine Mipek i Elektrocentar Petek, sestrinske tvrtke u vlasništvu obitelji Petek iz Ivanić-Grada. Njihovu je ponudu među tri pristigle izabrao Grad Zagreb na javnom natječaju raspisanom u srpnju, a ujedno je bila i najpovoljnija. Grad je, naime, procijenio da će radovi stajati 5,5 milijuna kuna, a tvrtke iz Ivanića i Križa ponudile su da taj posao mogu odraditi za 1,3 milijun manje. Prijavila se još i Zagreb Montaža s 5,6 milijuna, dok je zajednica ponuditelja MHM-ING i Hidroelektrana Čikara dala ponudu na 4,8 milijuna kuna. Ugovor će se, kažu u Tržnicama Zagreb, potpisati do kraja mjeseca, a potom izvođači na raspolaganju imaju 120 radnih dana da naprave nadstrešnicu.

– Prvi dio će se izrađivati u radionicama, a potom slijedi montaža, tijekom koje će se klupe prodavača preseliti na parkiralište tržnice. Drukčije se neće moći izvesti radovi – govori Željko Jeger, predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec. Nadstrešnicu površine 1320 kvadrata izradit će od čelika, a i pokrov će biti od čeličnog lima ojačanog antikondenzacijskim filcom i svjetlopropusnim pločama. Postavit će i LED rasvjetu te ukloniti stari asfalt i pločice te postaviti nove, protuklizne. Konstrukcija će imati i sustav zaštite od munje, najmoderniji sprinkler sustav za slučaj požara, a izgradit će se i novi prilaz tržnici za vatrogasna vozila iz Šoljanove ulice s jugozapadne strane placa. (Petra Balija) 

Ključne riječi

Komentara 2

DV
dvorskaluda
18:39 15.11.2019.

Ljudi, mi bi morali mjenjati grede i pokrov na kući 8x8 metara. Ako nadstrešnica za plac košta 4,2 milijuna kuna, bolje da se hitim u Savu, jer nikad nebumo popravili, obnovili krov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije