Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preseljenje

Za nas roditelje nova je onkologija kao iz novog stoljeća

'01.12.2010.Zagreb, Hrvatska - osnovna skola Precko, Dekanici.Na 9-godisnjaka pao gol dok je u dvorani skole igrao nogomet. Decko je u Klaicevoj u kriticnom stanju.Klaiceva bolnica.Photo: Marko Prpic/
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
17.02.2015.
u 13:16

Odjel će dobiti nove prostorije pa će tako konačno preseljenje dočekati u sklopu Klinike za tumore u Ilici 197

Ministarstvo zdravlja odlučilo je da se Klinika za dječje bolesti iz Klaićeve seli u u novu zgradu koja će biti izgrađena uz KB Dubrava. No, odjel onkologije dobit će nove prostorije i prije pa će tako konačno preseljenje dočekati u sklopu Klinike za tumore u Ilici 197, koja djeluje pri KBC-u Sestara milosrdnica.

Nakon što godinama nije bilo rješenja za Klaićevu, gdje su se i liječnici i roditelji žalili na nedostatak prostora i loše uvjete, prošlog je tjedna ministar zdravlja Siniša Varga najavio preseljenje onkologije, koje će biti privremeno.

Konačno pomak

Kako bi se mališani što prije liječili u Klinici za tumore, jučer je održan prvi sastanak Ministarstva i predstavnika dviju bolnica.

– Ne znamo točno vrijeme preseljenja, no intenzivno radimo na pripremama i bit će to uskoro – rekao je Josip Jagić, glasnogovornik Ministarstva zdravlja. Prije nego što je javnost izvijestio o planovima, ministar Varga konzultirao se i s udrugama roditelja koje ne skrivaju oduševljenje.

– Dugo se zalažemo za rješavanje problema Klaićeve i konačno je došlo do pomaka – rekla je Božena Anić iz Kluba roditelja “Sanus”. Da je najveća prednost novog prostora to što će roditelji stalno moći biti uz djecu, smatra Velimir Markulin, predsjednik Udruge za pomoć oboljelima od malignih bolesti.

Vidjeli smo odjel, prostire se na gotovo 600 četvornih metara, i uz male preinake bit će odličan. Naspram Klaićeve, ovo je novo stoljeće – kaže Markulin te napominje da je ovo samo privremeno rješenje, a konačni je cilj prebacivanje bolnice u Dubravu.

Ima i nezadovoljnih

– U Klinici za tumore liječe se odrasli i nije prilagođena za djecu – kaže, pak, Ljiljana Vuletić iz udruge roditelja "Ljubav na djelu" koja se ne slaže s idejom. Izrazila je i strah da se onkologija i Klinika za dječje bolesti neće više spojiti. Iz Ministarstva poručuju da se u Klinici za tumore rješenje kadrovskog pitanja podrazumijeva.

>>Dječja bolnica seli se u zgradu Medikola

Komentara 4

SP
Spectator
06:17 18.02.2015.

Mnogo bolja i primjerenija lokacija za novu dječju bolnicu od one uz Novu u Dubravi, bliža svima koji dolaze iz vana, a i onima iz Zagreba je ogroman, neiskorišten prostor iznad bolnice Sestara milosrdnica ( Vinogradske ), s desne strane sredine pa do kraja Vrtlarske ulice. On je sada zapušteni šiprag i šuma, s ostacima nekadašnjeg voćnjaka. Dobar pristup, mogućnost izgradnje parkinga ili podzemne garaže, okružen šumom i zelenilom. Istina, to je i atraktivan prostor za izgradnju nečeg drugog, profitabilnijeg za prodaju - elitnih stanova, VIP naselja vila i sl. Samo je pitanje, što nam je važnije !??

BR
branimirusus
09:49 18.02.2015.

500 m od Klaićeve postoji bivša tvornica Kamensko (50-tak mil Kn na dražbi) koja bi se sigurno mogla preurediti u Bolničke prostore a ispred je ogroman park ispod kojeg bi mogla biti podzemna garaža.....

DE
Demko
15:43 17.02.2015.

Za one zaboravne: u naselju Blato zjapi i propada ogromna zgrada nedovršene bolnice. Ipak izgleda kako se više isplati graditi, jer ako se med ne vrca ni prsti se ne ližu. Pametnom dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije