Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU sveučilišne igre 2016.

Cvjetno i Studentski dom Stjepan Radić obnavljat će se iz kredita EIB-a

Gordan Kožulj
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
31.03.2014.
u 18:00

Obnova studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno za potrebe smještaja studenata sportaša 2016. financirat će se iz kredita Europske investicijske banke. Uređenje mora biti gotovo najkasnije do svibnja 2016. Inače, svaki sportaš svoje sudjelovanje na tim igrama u Zagrebu i Rijeci plaća 65 eura po danu

Europske sveučilišne igre koje će se održati 2016. godine u Zagrebu i Rijeci, osim što će biti najveće multisportsko višednevno natjecanje u Europi, za Hrvatsku su značajne zbog više razloga – doći će oko 5500 studenata s više od 350 europskih sveučilišta, a pratit će ih i novinari, što je dobro s ekonomskog aspekta.

Igre su posebne i zato što će se od ukupno 23 sporta u dva natjecati i studenti s invalidnošću. Natjecanje traje 12 dana.

– Proračun Igara iznosi 40 milijuna kuna. Studenti sportaši participiraju u njima jer svaki student po danu sudjelovanja plaća 65 eura. Time će se pokriti velik dio organizacije, transporta i smještaja, a gradovi Zagreb i Rijeka te Vlada dat će određeni doprinos tome – rekao je voditelj projekta i bivši plivač Gordan Kožulj.

Foto: Daniel Kasap/Pixsell

Što se infrastrukture tiče, najveći će teret nositi Vlada i gradovi. Potencijal Igara i jest u tome da se u kratkom roku naprave promjene koje se nisu dogodile dugo vremena, a odnose se na Sveučilište, studentski standard...

– Postoji kredit Europske investicijske banke (EIB) koji je namijenjen unapređenju sveučilišne infrastrukture – studentskih domova, možda i kampusa na Borongaju i zapadnog kampusa gdje bi se trebala graditi dvorana, ali i kampusa u Rijeci – rekao je Kožulj.

Ugovor o kreditu trebao bi biti potpisan najkasnije za mjesec dana, a novac će koristiti svih šest sveučilišta – zagrebačko, splitsko, riječko, osječko, dubrovačko i pulsko.
Novac od kredita u Zagrebu će se koristiti za uređenje studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje gdje će biti smješteno najviše stranih studenata sportaša. Njihovo uređenje mora biti završeno najkasnije do svibnja 2016. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije