Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velik interes za pos

U Zapruđu će graditi stanove od 1035 eura po četvornom metru

Zgrade POS Zapruđe
Foto: APN
20.12.2013.
u 08:04

Iduće godine gradi se još 519 stanova POS-a, projekt financira Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama. Nove zgrade smjestile bi se iza trgovačkog centra u Zapruđu

Čak 519 novih POS-ovih stanova počet će se graditi u prvoj polovici iduće godine u naselju Zapruđe. Predviđeno je i deset poslovnih prostora te 539 parkirališnih mjesta. Cijena stanova bit će 1035 eura po četvornome metru.

U pet zgrada u blizini trgovačkog centra Getro predviđeno je 48 jednosobnih stanova, 36 jednoipolsobnih, 144 dvosobna, 170 dvoipolsobnih, 36 trosobnih, 76 troipolsobnih, 5 četverosobnih stanova i 4 četveroipolsobna stana. Prema informacijama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama u tijeku je ishođenje potvrde glavnog projekta.

Gradnja i u Klari

– Zahtjev je predan 6. prosinca i po ishođenju potvrde sklopit ćemo ugovor o građenju. Potom ćemo provesti postupak javne nabave za odabir izvršitelja stručnog nadzora i konzaltinga nad gradnjom ove stambeno-poslovne građevine – najavio je direktor APN-a Slavko Čukelj.

Podsjetimo, nakon četiri godine pauze poticane stanogradnje, u srpnju je počela gradnja 332 POS-ova stana, 12 poslovnih prostora i 418 parkirališnih mjesta u naselju Klara. Investicija je vrijedna više od 26 milijuna eura, a stanovi od 1100 eura po četvornom metru trebali bi biti dovršeni u iduće dvije godine.

– S obzirom na to da smo za stanove u Klari primili čak 1500 zahtjeva, što pokazuje znatan interes građana za model POS-a, odlučili smo ići u dodatnu gradnju. Početak gradnje u Zapruđu možemo očekivati na proljeće iduće godine – kazala je Đurđica Čočić, glasnogovornica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

POS je, naime, pokrenut u cilju da se građanima omogući rješavanje stambenog pitanja po povoljnijim uvjetima od tržišnih. Pravo kupnje imaju svi hrvatski građani, a osnovnu prednost imaju oni koji prvi put kupuju stan te oni koji žive u neodgovarajućim uvjetima.

Mjerila za prvenstvo

Ostala mjerila prema kojima se utvrđuje lista prvenstva jesu broj članova obitelji, životna dob, stručna sprema, djeca predškolske i školske dobi, invaliditet te sudjelovanje u Domovinskom ratu.

Komentara 18

Avatar MijatTomić
MijatTomić
08:48 20.12.2013.

Cijena izgradnje stana košta odprilike 1m2 400 d0 500 eura kad se sve plati. Ko bere kajmak od 500 eura po kvadratu u ovome slučaju?

LU
lukarak
09:11 20.12.2013.

Hehe, o miomirisima ni rijeci :D Koja propaganda, prestrasno.

MT
mtintilinic
09:56 20.12.2013.

Na smetlištu... HAHAHA! :oD Btw, to više nije čak ni Zapruđe....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije