Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

U Zapruđu će graditi stanove od 1035 eura po četvornom metru

Iduće godine gradi se još 519 stanova POS-a, projekt financira Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama. Nove zgrade smjestile bi se iza trgovačkog centra u Zapruđu
20. prosinca 2013. u 08:04 18 komentara 14275 prikaza
Zgrade POS Zapruđe
Foto: APN

Čak 519 novih POS-ovih stanova počet će se graditi u prvoj polovici iduće godine u naselju Zapruđe. Predviđeno je i deset poslovnih prostora te 539 parkirališnih mjesta. Cijena stanova bit će 1035 eura po četvornome metru.

U pet zgrada u blizini trgovačkog centra Getro predviđeno je 48 jednosobnih stanova, 36 jednoipolsobnih, 144 dvosobna, 170 dvoipolsobnih, 36 trosobnih, 76 troipolsobnih, 5 četverosobnih stanova i 4 četveroipolsobna stana. Prema informacijama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama u tijeku je ishođenje potvrde glavnog projekta.

Gradnja i u Klari

– Zahtjev je predan 6. prosinca i po ishođenju potvrde sklopit ćemo ugovor o građenju. Potom ćemo provesti postupak javne nabave za odabir izvršitelja stručnog nadzora i konzaltinga nad gradnjom ove stambeno-poslovne građevine – najavio je direktor APN-a Slavko Čukelj.

pos stan sveta klara POS-ove stanove najviše žele samci i mlade obitelji

Podsjetimo, nakon četiri godine pauze poticane stanogradnje, u srpnju je počela gradnja 332 POS-ova stana, 12 poslovnih prostora i 418 parkirališnih mjesta u naselju Klara. Investicija je vrijedna više od 26 milijuna eura, a stanovi od 1100 eura po četvornom metru trebali bi biti dovršeni u iduće dvije godine.

– S obzirom na to da smo za stanove u Klari primili čak 1500 zahtjeva, što pokazuje znatan interes građana za model POS-a, odlučili smo ići u dodatnu gradnju. Početak gradnje u Zapruđu možemo očekivati na proljeće iduće godine – kazala je Đurđica Čočić, glasnogovornica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

POS je, naime, pokrenut u cilju da se građanima omogući rješavanje stambenog pitanja po povoljnijim uvjetima od tržišnih. Pravo kupnje imaju svi hrvatski građani, a osnovnu prednost imaju oni koji prvi put kupuju stan te oni koji žive u neodgovarajućim uvjetima.

Mjerila za prvenstvo

Ostala mjerila prema kojima se utvrđuje lista prvenstva jesu broj članova obitelji, životna dob, stručna sprema, djeca predškolske i školske dobi, invaliditet te sudjelovanje u Domovinskom ratu.

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
 • Avatar MijatTomić
  MijatTomić:

  Cijena izgradnje stana košta odprilike 1m2 400 d0 500 eura kad se sve plati. Ko bere kajmak od 500 eura po kvadratu u ovome slučaju?

 • lukarak:

  Hehe, o miomirisima ni rijeci :D Koja propaganda, prestrasno.

 • mtintilinic:

  Na smetlištu... HAHAHA! :oD Btw, to više nije čak ni Zapruđe....