Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sveta klara

POS-ove stanove najviše žele samci i mlade obitelji

pos stan
Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
26.04.2013.
u 11:16

Velik interes za stanove koji se tek trebaju graditi. Useljenje je predviđeno za 22 mjeseca

Za 332 planirana POS-ova stana u Svetoj Klari javilo se čak 1577 osoba koje bi željele kupiti stan od države za cijenu od 1100 eura po četvornom metru. Prema informacijama iz državne Agencije za posredovanje nekretninama (APN) trenutačno se obrađuju zahtjevi kako bi se utvrdila lista potencijalnih kupaca. Ona će se pak formirati na temelju bodova, a prednost će imati građani bez nekretnine, prednost donosi i duljina boravka u gradu te brojnost obitelji. 

– Prema dosad obrađenim zahtjevima, vidljivo je da je riječ većinom o samcima ili pak tročlanim obiteljima, pa se može pretpostaviti da će najveća potražnja biti za stanovima manje kvadrature, oko 60 četvornih metara – kazala je Ivana Najman iz APN-a.

Dodatna olakšanja imaju i obitelji s troje ili više djece te dragovoljci Domovinskog rata koji nisu obvezni platiti učešće u gotovini od 15 posto, nego se ono pribraja kreditu banke. U tijeku je javni natječaj kojim se traži najpovoljniji investitor, a sam početak radova je za oko mjesec dana. Useljenje u stanove predviđeno je za 22 mjeseca.

– S obzirom na velik interes građana da svoje stambeno pitanje riješe kupnjom nekretnine sagrađene po programu POS-a, izvjesno je otvaranje i novih lokacija u Zagrebu – najavila je Najman.

>>Uskoro u prodaji 20 tisuća novih stanova iz projekta POS plus

>>Četvorni metar stana u Zagrebu za manje od 1000 eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije