Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

POS-ove stanove najviše žele samci i mlade obitelji

Velik interes za stanove koji se tek trebaju graditi. Useljenje je predviđeno za 22 mjeseca
26. travnja 2013. u 11:16 0 komentara 1021 prikaza
pos stan
Foto: Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Za 332 planirana POS-ova stana u Svetoj Klari javilo se čak 1577 osoba koje bi željele kupiti stan od države za cijenu od 1100 eura po četvornom metru. Prema informacijama iz državne Agencije za posredovanje nekretninama (APN) trenutačno se obrađuju zahtjevi kako bi se utvrdila lista potencijalnih kupaca. Ona će se pak formirati na temelju bodova, a prednost će imati građani bez nekretnine, prednost donosi i duljina boravka u gradu te brojnost obitelji. 

– Prema dosad obrađenim zahtjevima, vidljivo je da je riječ većinom o samcima ili pak tročlanim obiteljima, pa se može pretpostaviti da će najveća potražnja biti za stanovima manje kvadrature, oko 60 četvornih metara – kazala je Ivana Najman iz APN-a.

Dodatna olakšanja imaju i obitelji s troje ili više djece te dragovoljci Domovinskog rata koji nisu obvezni platiti učešće u gotovini od 15 posto, nego se ono pribraja kreditu banke. U tijeku je javni natječaj kojim se traži najpovoljniji investitor, a sam početak radova je za oko mjesec dana. Useljenje u stanove predviđeno je za 22 mjeseca.

– S obzirom na velik interes građana da svoje stambeno pitanje riješe kupnjom nekretnine sagrađene po programu POS-a, izvjesno je otvaranje i novih lokacija u Zagrebu – najavila je Najman.

>>Uskoro u prodaji 20 tisuća novih stanova iz projekta POS plus

>>Četvorni metar stana u Zagrebu za manje od 1000 eura

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.