Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srebrni zahod

WC od nekoliko kvadrata žele urediti za 38 tisuća eura

Zagreb: Javni WC u parku na Trg kralja Petra Krešimira IV
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/10
26.04.2019.
u 18:03

– Radove smo zaustavili jer ih po toj cijeni jednostavno ne želimo – kaže nam predsjednik GČ-a pa dodaje kako mu je jasno da Holding ima monopol nad komunalnim aktivnostima koje četvrti provode, ali to nikako nije razlog da se cijene “pumpaju”

Kumice iz Čučerja morat će završiti informatički tečaj da se koriste WC-om. Zamislite kad moja prijateljica iz Čučerja vidi da piše “push”. Kaj ona zna kaj je to – kad je prije deset godina na okretištima Dubrava i Dubec sagradio takozvane zlatne toalete od 11 tisuća eura po kvadratu, gradonačelniku Milanu Bandiću žao je tek bilo što za ulaz nemaju običnu kvaku, nego gumb.

“Push” je bio problem

Nije ga pretjerano tada diralo što su dvije montažne građevine od po devet kvadrata Gredelju plaćene čak 210 tisuća eura ili, ako ćemo u kunama, njih 1,55 milijuna. Od cijene, kazao je 2009., važniji je upravo zahod, kojih na okretištima nije bilo 50 godina. A iako se u deset godina ni taj “push” nije pokazao kao poseban problem jer su Zagrepčani, čini se, ipak napredovali u informatičkoj pismenosti, prema naprijed gotovo ni milimetar nije pošla gradska uprava, barem kad je riječ o kvadratima koji se troše na WC-e. Jer drugo mjesto po skupoći, a komotno onda i nadimak “srebrni”, mogao bi zauzeti onaj na Trgu kralja Petra Krešimira IV., čija je cijena 287.312 kuna, odnosno 38.826 eura. Ponuda je to naziva “rekonstrukcija kućice – spremišta sa sanitarnim čvorom” koju je Gradskoj četvrti (GČ) Donji grad poslao Zrinjevac, a u Vijeću četvrti, kako nam kažu, nikad je nisu odobrili ni pristali platiti.

Zagreb: Javni WC u parku na Trg kralja Petra Krešimira IV
1/10

– WC je to koji ima oko pet kvadrata. Mi smo inicirali obnovu jer smo ove godine planirali srediti čitav dječji park na području Krešimirca. Zatražili smo troškovnik, ali kad smo vidjeli koliko se novca traži, odustali smo – govori predsjednik GČ Donji grad Petar Paradžik pa dodaje kako su radovi na rekonstrukciji toaleta, unatoč tome, već počeli. Na uređenje igrališta u kojem je WC, kaže SDP-ovac Paradžik, planiralo se potrošiti oko 750 tisuća kuna, a Vijeću je, kaže, suludo bilo da trećina novca ode samo na tu jednu kućicu.

Čišćenje 13.500 kn

– Radove smo zaustavili jer ih po toj cijeni jednostavno ne želimo – kaže nam predsjednik GČ-a pa dodaje kako mu je jasno da Holding ima monopol nad komunalnim aktivnostima koje četvrti provode, ali to nikako nije razlog da se cijene “pumpaju”. Površina unutarnjeg dijela spornog toaleta, izmjerili su predstavnici Gradske četvrti, jest 3,86 četvornih metara pa ispada da je cijena kvadrata zahoda na Krešimircu 10.058 eura i 50 centi. U troškovniku Zrinjevca, stoji, među ostalim, kako će skidanje dotrajalih keramičkih pločica sa zidova i postavljanje novih stajati 13.650 kuna, demontaža starih WC-a i doprema novih bit će 28.500 kuna, a završno čišćenje objekta košta 13.500 kuna.

Iz Holdinga su danas rekli da je obnovu WC-a Četvrt odobrila, kao i cjenik, koji je napravljen s Gradskim uredom za zaštitu spomenika kulture. Radovi, kažu, nisu počeli, a žele li drugu cijenu, Vijeće može naći drugog izvođača radova.

VIDEO Bandić na bageru započeo radove na gradnji sljemenske žičare:

Ključne riječi

Komentara 18

TU
turimtituki
18:19 26.04.2019.

Ovo uopce nije vijest. Vijest ce biti kad se u ovoj drzavi napravi nesto normalno.

DU
Deleted user
18:45 26.04.2019.

... hajde, ko'da to ima neke veze. ...sad će 1 maj. biti će opet graha.

GR
gragakarlovac
19:22 26.04.2019.

WC kod autobusnog kolodvora u Karlovac - mjesto gdje debela stara romkinja sjedi na stolici i naplacuje WC papir = Hrvatistan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije