Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

WC je platio Zrinjevac, ali “ne znaju” koliko je koštao

Zahod na Krešimircu, čijih se pet kvadrata trebalo obnoviti za 38.826 eura, odnedavno se može koristiti.
07. studenoga 2019. u 10:00 8 komentara 1121 prikaza
Uređenje na Krešimircu
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

‘Ganc’ je novog izgleda, ali koliko na kraju košta – e pa to, vrlo zgodno, nitko ne zna. Zahod na Trgu kralja Petra Krešimira IV., čijih je, podsjetimo, otprilike pet kvadrata Zrinjevac htio Gradskoj četvrti Donji grad obnoviti za 38.826 eura, otvoren je i za korištenje spreman, ali njegovo “ušminkavanje” na kraju nije financirala četvrt.

Uređenje na Krešimircu drugi najskuplji zahod u gradu Krešimirac su obnovili, kao i tamošnji WC, ali tko ga je platio?

Odbili su to jer im je cifra obnove bila suluda pa su platili samo radove na susjednom igralištu, dok je sanitarni čvor, kazali su nam u Zrinjevcu, na kraju financiran “iz tekućeg održavanja podružnice”. Platili su ga, kao, iz tog svog budžeta, koji ionako većinski dolazi iz gradske blagajne, ali, kako su nam kazali, ne znaju koliko. Odnosno, znaju da su zahod obnovili po manjoj cijeni od one koju su ponudili Gradskoj četvrti, ali nemaju pojma o kojem iznosu je riječ.

Uređenje na Krešimircu | Autor : Josip Regovic/PIXSELL Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Nisu, vele, radili troškovnik jer su WC financirali iz tog svog “tekućeg održavanja”. No najbolje možda da ih samo citiramo.

– Potpuni trošak svih radova bit će manji od procijenjenog koji je poslan Gradskoj četvrti, ali cjeloviti troškovnik nije rađen s obzirom na činjenicu da se financira iz tekućeg održavanja podružnice – kazali su nam u Zrinjevcu, dok smo se mi ipak raspitali je li baš uobičajeno da se troškovnici za određene radove unutar podružnica Holdinga jednostavno ne izrade.

Zahod INSPEKCIJA JAVNIH TOALETA Obišli smo javne WC-ove u Zagrebu: Otkrivamo koji je najčišći, a koji treba zaobići!

Kako su nam u Holdingu neslužbeno pojasnili, svi se troškovi moraju pravdati pa je vjerojatnost da se jednostavno ne zna koliko nešto košta vrlo mala, odnosno nikakva.

MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja
  • doktorica:

    nije čudo da su nas Turci zauzeli kad smo tako naivni

  • dvorskaluda:

    Ma neka košta, zagrepčani će to otplatiti višim cijenama komunalija, vrtića, staračkih domova, duljim listama čekanja na pretrage, samo ostanite doma za izbore, čemu da ometate one koji znaju koga hoće i znaju tko bu to platil

  • dopizdilomi:

    Platili su građani kao i uvijek. Međutim, tko je radove izvodio, da su novci sjeli na račun, koliko tvrtka ima zaposlenih, da li je u dugu....?