Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Novi šef Holdinga zaposlenicima: Očekujem striktno poštivanje utvrđenih pravila igre i zakona

Cilj nam je kreiranje poticajne klime, gdje će našim radnicima dolazak na posao činiti zadovoljstvo, kazao je u povodu stupanja na dužnost
16. lipnja 2021. u 16:41 26 komentara 9759 prikaza
Nikola Vuković
Foto: Zagrebački holding
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković, u povodu stupanja na dužnost, poslao je poruku svim zaposlenicima. Poručio je kako je pred njima niz zahtjevnih zadaća koje će morati postići unutrašnjom snagom, bez dizanja cijena. Istaknuo je kako od zaposlenika, između ostalog, očekuje striktno poštivanje utvrđenih pravila igre i zakona te preuzimanje odgovornosti za rezultate svoga rada. 

NOVI VJETROVI U Zagrebu krenuli bolni rezovi, radnici GSKG-a u šoku: 'Nismo uhljebi, neka nas zaštiti Tomašević'

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti: 

- Poštovane zaposlenice i zaposlenici Zagrebačkog holdinga, ovisnih društava i ustanove, drage kolegice i kolege. Obraćam vam se u ime novoimenovane Uprave Zagrebačkog holdinga nakon što su građani Grada Zagreba izabrali promjenu u upravljanju Gradom i gradskim trgovačkim društvima i ustanovama na izborima u svibnju 2021.

Uloga Zagrebačkog holdinga i povezanih društava i ustanove je ključna za funkcioniranje Grada. Holding grupa pruža javne usluge i dobra bez kojih je nezamisliv svaki urbani i civilizacijski kompleks. Opskrba pitkom vodom i sustav odvodnje, čistoća grada i gospodarenje otpadom, izgradnja cesta i upravljanje prometom, održavanje parkova i zelenih površina, održavanje stambenih zgrada i stanogradnja, opskrba plinom i svim drugim uslugama i dobrima koje pruža Holding čini temelj kvalitetnog života građana i gospodarskih aktivnosti u Gradu.

Pred nama je, u svrhu učinkovitog osiguranja javnih dobara i usluga za građane i gospodarstvo, niz zahtjevnih zadaća: financijsko stabiliziranje i upravljanje dugom, kontrola i smanjivanje troškova, širenje ponude za porast prihoda, organizacijsko restrukturiranje sustava otklanjanjem internih manjkavosti i zapreka, radi fleksibilizacije i povećanja učinkovitosti sustava, preokret sa pada na rast produktivnosti, što će zahtijevati i primjeren angažman zaposlenika, te osiguranje izvora za nova ulaganja od infrastrukture do digitalizacije. Sve navedene zadaće moramo postići unutrašnjom snagom, bez dizanja cijena i prebacivanja tereta na građane, funkcionalizacijom i kontrolom troškova, štednjom, širenjem ponuda usluga, refinanciranjem obveza na financijskom tržištu te bitno povećanim angažiranjem na privlačenju EU sredstava. Kod tržišnih usluga i dobara koje nudi Holding moramo povećavati konkurentnost na zahtjevnom tržištu, kao i što je imperativno da kod javne nabave neutraliziramo političku samovolju i potpuno otvorimo tržišnoj kompeticiji odabir ponuđača, čime bi ostvarili uštede i kvalitetu. Naravno da smo otvoreni za poslovnu suradnju s privatnim sektorom, gdje god će rezultat biti veća učinkovitost i kvaliteta naših usluga i dobara.

NATO summit KRITIZIRAO I RAD STOŽERA Milanović: Plenković šalje suradnike na mene. Šalji brate barem lavove, a ne pudlice s protezama

Sve javne usluge i dobra Zagrebačkog holdinga i povezanih društava proizvode i osiguravaju 24 sata svakog dana u godini njegovi vrijedni i odgovorni zaposlenici. Svjedočili smo kod pandemije koronavirusa kako se umrtvljuje život kad se određene djelatnosti privremeno obustave. Sustav gradskih poduzeća koji osigurava javna dobra mora funkcionirati neprestance, tako da se isključe ili minimiziraju zastoji. Za to su potrebni zaposlenici sa svojim vještinama, znanjem i osjećajem odgovornosti.

Od zaposlenika očekujem ono što će pokazivati nova Uprava, striktno poštivanje utvrđenih pravila igre i zakona te preuzimanje odgovornosti za rezultate svoga rada. Neće biti drugih kriterija u vrednovanju osim rezultata rada, naših, vaših, zajedničkih. Cilj nam je kreiranje poticajne klime, gdje će našim radnicima dolazak na posao činiti zadovoljstvo.

Vjerujem da ćemo zajedno uspjeti redizajnirati naš sustav da bude osjetno učinkovitiji u podizanju kvalitete života građana Zagreba, kao europske metropole ugodne za život u svim segmentima od stanovanja do kulture, u kreiranju poticajnog okruženja za razvoj poduzetničkih inicijativa i inovacija, koje će potaknuti novi ekonomski procvat Grada, od zelene ekonomije do modernih znanstveno-tehnoloških postignuća.

U zajedničkim naporima za realizaciju navedenih ciljeva želim vam puno zdravlja i zadovoljstva kroz ostvarivanje dobrih radnih rezultata. U svoje i ime kolege Ante Samodola, poručio je Vuković. 

VIDEO Zašto u Hrvatskoj homoseksualci ne mogu biti darivatelji krvi?

Osobna iskaznica
nova generacija elektroničkih OI
Nove osobne od 2. kolovoza. Što se mijenja, koja je cijena i tko zasad ne mora podnositi zahtjev
Sanytol
ČISTO I STERILNO
Zašto je bitno da znate razliku između sanitizacije i dezinfekcije
 • ivan97:

  Dakle u "novoj" vlasti u Zagrebu nameće se SDP-ov kadar kao najiskusniji. Kad se sjetimo samo Milanovićeve vlade u kojoj je bio taj kadar, iza kojeg su stala samo dva računa, jedan iz Tča, drugi sa privatnog putovanja tadašnjeg premijera ... prikaži još! u Rijeku, jao si ga nama.

 • ivanno1:

  Ovaj Vuković je parazit, neradnik i uhljeb kao mu i pajdaš Ivo Čović iz SDP-a. Zajedno su drmali Holdingom od 2009. do 2013. i u tom periodu je Holding imao najveće dugove, skoro su uništili Holding i sad se opet ... prikaži još!t ista ekipa vratila. Ništa ovo nije novo već reciklaža staroga. Samo prodaju maglu naivcima.

 • Avatar Winetou
  Winetou:

  Gospon predsjedavajući bute i se sdp voditelje projekata maknuli ili bez obzira kaj su godinama čohali jajca ubijajući se od nerada ni sami neznajući kaj delaju ili ih bute ostavili ??? Bolje je rezati na najnezaštičenijima 👍