Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Imate puno građevinske šute nakon potresa? Doznajte kako je zbrinuti

Kako bi građanima Zagreba olakšali sanaciju domova oštećenih potresom, Zagrebački holding angažirao je dodatne kapacitete, te prilagodio poslovanje servisnih službi.
30. travnja 2020. u 13:34 626 prikaza
Potres u Zagrebu
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Na lokacije u gradu, koje su najviše pogođene potresom, postavljeni su sanduci od 5 m³ za odlaganje građevinske šute nastale sanacijom šteta od potresa. Sanduci se prazne na dnevnoj bazi i vraćaju se na lokacije dokle god za to postoji potreba.  

Također, građani čije su nekretnine nastradale u potresu mogu dogovoriti termin odvoz građevinskog i glomaznog otpada izravno s djelatnicima podružnice Čistoće i to pozivom na brojeve 01 6187-046 ili 01 6146-477 od 7 do 20 sati, putem elektroničke pošte na adresu cistoca@zgh.hr ili s Odjelom komunalnog redarstva Grada Zagreba na broju telefona 01 6101-566 te elektroničkom poštom na adresu redarstvo@zagreb.hr.

Građevinsku šutu možete i sami dovesti u reciklažna dvorišta podružnice Čistoća. Bez naknade će se preuzeti količina građevinskog otpada koja je nastala održavanjem i manjim popravcima koje obavlja sam vlasnik, odnosno jedna puna jednoosovinska automobilska prikolica (10 vreća po 20 kg).

Potres u Zagrebu | Autor : Robert Anić/Pixsell Foto: Robert Anić/Pixsell

Do daljnjeg bez ograničenja u količini, građevinski otpad (beton, opeka, crijep, pločice, keramika, šuta) od fizičkih i pravnih osoba besplatno zaprima i podružnica Zagrebačke ceste, u sklopu radne jedinice Recikliranje građevinskog otpada u Tišinskoj 26. Uz otpad je potrebno priložiti prateći list dostupan na web stranici podružnice. Radna jedinica u Tišinskoj otvorena je radnim danom od 07,00 do 20,00 sati, dok reciklažna i mobilna reciklažna dvorišta podružnice Čistoća rade od ponedjeljka do subote, od 6.30 do 20 sati.

Korisničku podršku od 0 do 24 sata pruža Pozivni centar Zagrebačkog holdinga na broju 072 500 400, gdje možete zatražiti dodatne informacije te prijaviti eventualne poteškoće u realizaciji ove usluge.

SANACIJA GRAĐEVINSKE ŠUTE U BROJKAMA

Tijekom nešto više od mjesec dana od potresa u Zagrebu, podružnice Čistoća i Zagrebačke ceste očistile su 2836 lokacija s kojih je odvezeno ukupno 6.268 tona građevinske šute. Dodatno je na reciklažnim dvorištima i jedinici recikliranje građevinskog otpada skupljeno 4.631 tona građevinske šute, više od 400 tona otpadnog materijala zbrinula je podružnica Zrinjevac te je do 28. travnja prikupljeno 11.699 tona građevinske šute.

Potres u Zagrebu | Autor : Sanjin Strukić/PIXSELL Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Čistoća je također s javno prometnih površina uklonila 694 tone glomaznog otpada, a na reciklažnim dvorištima prikupljeno je još 558 tona, što je sveukupno 1.252 tona glomaznog otpada u razdoblju od 22. ožujka do 28. travnja 2020. godine.

Dnevno je na poslovima utovara i odvoza građevinske šute i glomaznog otpada angažirano do 6 specijalnih vozila tzv. „grajfera“ u prvoj i drugoj smjeni. Početkom travnja podružnica Čistoća započela je i proljetno pranje javno prometnih površina u gradu Zagrebu.

Istodobno je na pružanju javne komunalne usluge iz nadležnosti podružnice Čistoća u gradu angažirano 270 specijalnih vozila i 900 radnika.

 

Rijeka: Predstavljanje knjige Vedrane Rudan "Ples oko Sunca"
Šala ili istina?
Vedrana Rudan u svom blogu piše da se razvela nakon 30 godina braka, i sad se ponovno udaje za 16 godina mlađeg
Prvo plinarsko društvo
INTERVJU
Izvrsno poznavanje domaćeg i EU tržišta naš je ključ uspjeha