Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Imate puno građevinske šute nakon potresa? Doznajte kako je zbrinuti

Potres u Zagrebu
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
30.04.2020.
u 13:34

Kako bi građanima Zagreba olakšali sanaciju domova oštećenih potresom, Zagrebački holding angažirao je dodatne kapacitete, te prilagodio poslovanje servisnih službi.

Na lokacije u gradu, koje su najviše pogođene potresom, postavljeni su sanduci od 5 m³ za odlaganje građevinske šute nastale sanacijom šteta od potresa. Sanduci se prazne na dnevnoj bazi i vraćaju se na lokacije dokle god za to postoji potreba.  

Također, građani čije su nekretnine nastradale u potresu mogu dogovoriti termin odvoz građevinskog i glomaznog otpada izravno s djelatnicima podružnice Čistoće i to pozivom na brojeve 01 6187-046 ili 01 6146-477 od 7 do 20 sati, putem elektroničke pošte na adresu cistoca@zgh.hr ili s Odjelom komunalnog redarstva Grada Zagreba na broju telefona 01 6101-566 te elektroničkom poštom na adresu redarstvo@zagreb.hr.

Građevinsku šutu možete i sami dovesti u reciklažna dvorišta podružnice Čistoća. Bez naknade će se preuzeti količina građevinskog otpada koja je nastala održavanjem i manjim popravcima koje obavlja sam vlasnik, odnosno jedna puna jednoosovinska automobilska prikolica (10 vreća po 20 kg).

Foto: Robert Anić/Pixsell

Do daljnjeg bez ograničenja u količini, građevinski otpad (beton, opeka, crijep, pločice, keramika, šuta) od fizičkih i pravnih osoba besplatno zaprima i podružnica Zagrebačke ceste, u sklopu radne jedinice Recikliranje građevinskog otpada u Tišinskoj 26. Uz otpad je potrebno priložiti prateći list dostupan na web stranici podružnice. Radna jedinica u Tišinskoj otvorena je radnim danom od 07,00 do 20,00 sati, dok reciklažna i mobilna reciklažna dvorišta podružnice Čistoća rade od ponedjeljka do subote, od 6.30 do 20 sati.

Korisničku podršku od 0 do 24 sata pruža Pozivni centar Zagrebačkog holdinga na broju 072 500 400, gdje možete zatražiti dodatne informacije te prijaviti eventualne poteškoće u realizaciji ove usluge.

SANACIJA GRAĐEVINSKE ŠUTE U BROJKAMA

Tijekom nešto više od mjesec dana od potresa u Zagrebu, podružnice Čistoća i Zagrebačke ceste očistile su 2836 lokacija s kojih je odvezeno ukupno 6.268 tona građevinske šute. Dodatno je na reciklažnim dvorištima i jedinici recikliranje građevinskog otpada skupljeno 4.631 tona građevinske šute, više od 400 tona otpadnog materijala zbrinula je podružnica Zrinjevac te je do 28. travnja prikupljeno 11.699 tona građevinske šute.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Čistoća je također s javno prometnih površina uklonila 694 tone glomaznog otpada, a na reciklažnim dvorištima prikupljeno je još 558 tona, što je sveukupno 1.252 tona glomaznog otpada u razdoblju od 22. ožujka do 28. travnja 2020. godine.

Dnevno je na poslovima utovara i odvoza građevinske šute i glomaznog otpada angažirano do 6 specijalnih vozila tzv. „grajfera“ u prvoj i drugoj smjeni. Početkom travnja podružnica Čistoća započela je i proljetno pranje javno prometnih površina u gradu Zagrebu.

Istodobno je na pružanju javne komunalne usluge iz nadležnosti podružnice Čistoća u gradu angažirano 270 specijalnih vozila i 900 radnika.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije