Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Vrtić na Kajzerici do ove jeseni, a Lučkom kanalizacija

Kvartovska tribina
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/9
21.02.2014.
u 14:55

Neizgrađenost kanalizacijske, vodovodne i plinske mreže najveći je problem gradske četvrti Novi Zagreb-zapad

Novi dječji vrtić na Kajzerici otvorit će se već na jesen ove godine, počinju pripreme za gradnju nove osnovne škole u Hrvatskom Leskovcu, a već će sutra na teren, po nalogu Dinka Bilića, pročelnika gradskog Ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada, radnici kako bi se što hitnije asfaltiralo tristo metara nastavka Ulice Franje Malnara prema Burićevoj – kratak je to sažetak pete po redu Večernjakove kvartovske tribine “Želiš li bolji kvart?” namijenjene stanarima gradske četvrti Novi Zagreb-zapad.

Među ključnim je problemima ove gradske četvrti, koja broji više od 58 tisuća stanovnika, i neizgrađenost kanalizacijske, vodovodne, ali i plinske mreže pa je u jednosatnoj raspravi bilo i onih koji su negodovali zbog ulica koje su sa svakom kišom prava, kako su rekli, plivališta.

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Na adresu Večernjeg lista stiglo je više od 250 pitanja na koja ćemo odgovore objavljivati idućih dana. U današnjem broju donosimo odgovore na neka od pitanja postavljena na Večernjakovoj tribini.

Kada se planira graditi dječji vrtić na Kajzerici i u Svetoj Klari?
Ivica Lovrić: Na Kajzerici se dječji vrtić već gradi, a objekt je u visokom stupnju izgrađenosti. Završetak radova očekujemo polovicom kolovoza ove godine, a djeca će u novi vrtić s prvim danom rujna. Što se Svete Klare tiče, u fazi smo priprema. Postoji namjera župe u Klari da Gradu donira zemljište koje se nalazi između crkve i nogometnog igrališta. Trenutačno na svoje pismo namjere, koje se temelji na usmenim dogovorima sa župnikom i zagrebačkim nadbiskupom, očekujemo pisanu odluku Nadbiskupije da se zemljište preda Gradu Zagrebu kako bi se na njemu sagradio dječji vrtić.

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Hoće li se i kada graditi nova škola u Hrvatskom Leskovcu?
Ivica Lovrić: U tijeku je projektiranje školske zgrade i pratećih sadržaja – sportske dvorane. Očekujemo da ćemo negdje do jeseni ove godine imati uvjete za raspisivanje natječaja za radove.
Hoće li se na području ove gradske četvrti graditi dom za starije i nemoćne osobe?
Višnja Fortuna: Na području Grada Zagreba do kraja ovog mandata sagradit će se sigurno deset domova za starije i nemoćne osobe. U ovoj gradskoj četvrti trenutačno postoje četiri privatna doma u kojima su osigurana mjesta za 389 korisnika. Svjesni smo da to nije dovoljno te će Grad Zagreb i moj ured učiniti sve da i ovdje nađemo zemljište za gradnju doma u kojem bismo osigurali mjesta za 200 korisnika. Bit će to do kraja mandata.

Dobro je čuti mišljenja direktno od ljudi, a i za mnoge objekte ne bismo znali da su u toliko lošem stanju da nisu sami građani upozorili na njih

Slavko Antolić

pomoćnik pročelnice za zdravstvo

Hoće li se graditi novi društveni dom?
Zoran Nevistić: Prije dvije godine Vijeće gradske četvrti osiguralo je više od dva milijuna kuna za gradnju društvenog doma, odnosno za kupnju prostora u Ulici Mladena Fiolića, međutim Skupština je to u prošlom sazivu odbila. Očekujemo da Vijeće četvrti pronađe adekvatno zemljište te osigura sredstva pa ćemo pokrenuti aktivnosti vezane za projektnu dokumentaciju.
Kanalizacijska mreža Lučkog je napravljena, ali nije u funkciji. Zašto?
Ranko Gregorin: U Lučkom je napravljen sabirni kanal kroz Puškarićevu i Gospodarsku ulicu koji je u fazi preuzimanja. Sada se rade tehnički pregledi, imamo nekih sitnih primjedbi koje će biti otklonjene u roku od desetak dana. Nakon toga će se kanal preuzeti i počet će se graditi priključci, i to čim nam to vremenske prilike dopuste.

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Koje će se ceste ove godine urediti u ovoj gradskoj četvrti?
Dinko Bilić: Usvajanjem programa u prosincu Gradska skupština usvojila je program i u tome su programu predviđeni su radovi na Kajzerici – ulica I i II – što će obuhvatiti rekonstrukciju i izgradnju, tu je i rekonstrukcija križanja SR Njemačke za koju je objavljen natječaj, predviđena je i rekonstrukcija Karlovačke ceste. U programu asfaltiranja niz je ulica – Svetoklarska, Kolarićeva, Trnsko, Igrališna ulica, što će se raditi na ljeto.
Kada će se urediti nogostup u Blatu?
Dinko Bilić: Uredit će se u sklopu rekonstrukcije Karlovačke ulice. Početak radova očekujemo na proljeće ako ne budemo imali nikakvih žalbi na javno nadmetanje. Sad je u tijeku priprema natječajne dokumentacije, očekujemo objavu za dvadesetak dana pa bi na proljeće počeli radovi koji će trajati 45 dana.

Kada će se graditi produžetak Vatikanske ulice prema zapadu i Cimermanove prema jugu?
Alan Ordulj: Za gradnju produžene Vatikanske do Jadranske avenije i produžetak Cimermanove ulice do Avenije Dubrovnik izveden je idejni projekt i sada se radi na ishođenju lokacijske dozvole. Cimermanova će biti podijeljena na dvije etape. Jedna je od Avenije Dubrovnik do Alkarskog puta, a druga se nastavlja na prvu etapu do produžene Vatikanske ulice. Nakon završetka lokacijske dozvole pristupa se parcelacijskom elaboratu i procjeni vrijednosti nekretnina.

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Hoće li se i kada asfaltirati nogostup u ulici Siget VIII, IX, X i XI jer se tamo 40 godina nije uložilo ništa?
Goran Kutlić: Asfaltiranje ulice Siget VII, IX i XI i kolnika u planu je malih komunalnih akcija za ovu godinu, tako da ćemo te ulice urediti već 2014. godine.
Hoće li se i kada asfaltirati parkiralište preko puta Velesajma?
Goran Kutlić: Parkiralište nismo stavili u prioritete, ali sigurno hoćemo. Uvrstit ćemo to u prioritete za sljedeću, 2015. godinu, i financirati asfaltiranje u sklopu plana malih komunalnih akcija.

>>Stanovnici negodovali jer nemaju vodu, plin i kanalizacijsku mrežu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije