Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugodno iz vrapča

'Vrapci' - jastuci s humanitarnom notom, koji ruše stereotipe

Jastuci
Foto: ''
1/8
17.12.2013.
u 10:50

Svi zainteresirani mogu licitirati za jastuk na službenoj Facebook stranici vrapci.org, a cijene 'Vrabaca', koje izrađuju štićenici Psihijatrijske bolnice Vrapče, su između 80 i 100 kuna. Razmih su motiva, za svačiji ukus

"Vrapci” ili “Vrapčanski jastuci” odličan su dekor za uređenje doma koji imaju i humanitarni karakter. Budući se prave na radionicama u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče, služe kao doprinos osvještavanju stereotipa kojima su psihički bolesnici izloženi.

"Vrapčanski jastuk" zamišljen je kao poveznica oboljelih i zdravih i kao put ka destigmatizaciji duševno oboljelih. U akciju se može uključiti na dva načina; jastuk se može uzeti na dan ili dva sa sobom u ured, školu, na putovanje, sastanke ili drugdje, nakon čega se treba fotografirati sa jastukom.

Direktna pomoć pacijentima u procesu resocijalizacije moguća je i kupnjom jastuka od Udruge za psihosocijalnu pomoć i rehabilitaciju putem aukcije na Facebook stranici Facebook.com/vrapci.org. Potrebno je izabrati jastuk i licitirati. Ideja je da se aukcijom proširi vijest o Vrapcima. Cijena se kreće između 80 i 100 kuna, a aukcija traje do 20. prosinca.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije