Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon renovacije

Vraćamo se u Tvornicu, u koju sad može stati 2200 ljudi

21.09.2018.
u 15:10

Večeras počinje nova sezona.

Vrišteća publika nabijena adrenalinom skandira zahtijevajući bis, dok oznojeni glazbenici napuštaju pozornicu nakon još jednog odličnog koncerta. Tako izgleda većina večeri u najčešće pretrpanoj Tvornici kulture, prostoru koji je već gotovo dvadeset godina zagrebački centar dobre glazbe i ugostio je brojne izvođače koji dominiraju domaćom, ali i stranom scenom.

No, jedini instrumenti koji su ovoga ljeta “svirali” u Velikom i Malom pogonu u Šubićevoj bili su bušilice i čekići jer se od lipnja Tvornica renovirala. Preuređenje je za našega posjeta bilo u fazi “glancanja” za početak nove sezone, a ponovno otvaranje kultnoga prostora proslavit će se dobrom svirkom. I to dvodnevnom, pa večeras nastupaju Neno Belan & Fiumensi, dok će sutra Veliki pogon “zapaliti” popularna riječka skupina Let3.

Bolji standardi

– Renovaciju planiramo već sedam godina i sretni smo što će posjetitelji večeras moći vidjeti koliko je naš prostor postao ljepši i veći – kaže Dražen Goreta, direktor Koncertne dvorane Tvornica kulture.

Pogledajte video - Bivši beskućnik Mile Mrvalj vodi turiste kroz "nevidljivi Zagreb"

A centar dobre glazbe u Šubićevoj preuređenjem se znatno proširio te sada, umjesto 1800, može primiti više od 2200 ljudi. Tako, kaže Goreta, postaje najveća dvorana u Hrvatskoj specijalizirana za koncerte. Osim više prostora za skakanje i ples, Tvornica je dobila i dva dodatna ulaza, veće šankove i svlačionice, moderan backstage prostor i renoviranu VIP ložu.

– S većim i bolje opremljenim backstageom udovoljit ćemo standardima koji od nas zahtijevaju gostujući glazbenici pa se nadamo da ćemo sad imati još širu koncertnu ponudu – ističe Goreta dodajući da Mali pogon zadržava kapacitet od tri stotine ljudi, a također uvjerava studente obližnjeg fakulteta da će i dalje danju ondje moći ispijati kavu.

Industrijski dizajn, naravno

Dizajn obnovljena interijera prati naziv objekta pa je tako sve u duhu industrijske revolucije, od starih žarulja iznad šankova do skulpture radnika koji sjedi na zidu i prati koncerte.

– Možemo u šali reći da smo mi jedni od rijetkih koji u Hrvatskoj otvaraju tvornice, dok ih drugi oko nas zatvaraju – kroz smijeh zaključuje Goreta.

Večernji vam daruje: Ovo je stan koji može biti vaš


Komentara 2

DO
dopizdilomi
12:48 22.09.2018.

A ja pomislio otvorila se tvornica sa 2200 radnim jesta.

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
16:49 21.09.2018.

Nigdje ni riječi o klimatizaciji navedenih prostora ;(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije