Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čekaju 30 godina

Vodu ćete dobiti jednom mjesečno pa kupite cisternu za 20.000 kn!

podsused
Marko Prpić/VLM
Autor
Mateja Šobak/VLM
06.04.2012.
u 12:03

Iz mjerodavnog sektora Holdinga najprije su potvrdili promjenu dovoza vode, a potom poručili da će ostati po starom

U Podsusedu su 23 kućanstva, većinom mlade obitelji s djecom, bez vode. Kako piše na obavijesti mjesne uprave četvrti Podsused – Vrapče, cisterna s vodom koja je posljednjih 30 godina ulicu opskrbljuje tri puta na tjedan, odsad će to činiti jednom na mjesec.

– Mjesečno platimo 85 kuna za osam prostornih metara vode. Sad se od nas očekuje da kupimo gusterne od više tisuća kuna u koje će nam jednom mjesečno dovesti 8000 litara vode, a samo 90 metara od kuća nalazi se hidrant iz kojeg vodu ne smijemo koristiti – govori Ivan Repec, jedan od stanara Aleje seljačke bune. Jedina u susjedstvu koja posjeduje spremnik za vodu i kod koje susjedi dolaze kad im nedostaje koja litra je Ivana Vidak. Već pet godina pokušava od gradske vlasti dobiti odgovor kad će u ulici početi gradnja vodovoda obećanog još 1993. godine.

– Rečeno mi je da će se vodovod početi graditi u šestom mjesecu – kaže Ivana te dodaje da komentar o gradnji vodovoda nema jedino predsjednica vijeća Podsused – Vrapče Andreja Kralj, koja je 2009. proračun od 3,5 milijuna kuna trebala dijelom potrošiti i na vodovod, no nije.

Cisterna od 8000 litara, kakva bi trebala svakom kućanstvu u toj ulici, stoji gotovo 20.000 kuna pa će neki podići i kredit! Glasnogovornica Holdingova Sektora za vodovod i odvodnju Ana Glavan rekla je da će dovoz vode od 1. travnja biti jednom mjesečno, a naknadno je javila da će cisterna u Podsused ipak nastaviti voziti tri puta tjedno.

Andreja Kralj nije bila dostupna, a u uredu su rekli da će biti poslije Uskrsa.

Komentara 5

VE
veltins
22:59 07.04.2012.

sramota je živjeti u 21 stoljeću bez vodovoda a vjerojatno nemaju ni kanalizaciju. ne znaš šta je gore jedno drugo veže. ljudi toliko izdvajaju za prirez, za svaki priključak. neki će reći vjerojatno većina stanovnika ulice nema čiste papire pa kako će se onda priključiti. pretpostavljam kako cisterna dođe na hidrant, priključi se i onda vama dijeli vodu, sramotno, po tome su poznati u ViO.

MV
marijan vranekovic
10:39 09.04.2012.

halo mi moramo traziti ponovne izbore jr ovi vladari ne rade nista za svoj narod nego samo ih diskriminira nas hrvate ,a pridoslice dobe sve

MV
marijan vranekovic
10:35 09.04.2012.

halo ja vec 40 göd cekam prikliucak vode i odvoda acijevi su zakopane uzemlji i to zagrebacka cetvrt goli breg brezovica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije