Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U gradu jučer prvi problemi s oborinama

Voda zatvarala prometnice 
i prodirala u podrume

15.10.2015., Zagreb - Podvoznjak na raskrizju ulice Velimira Skorpika i Aleje Bologne bio je nakratko potopljen zbog obilne kise no sada je ponovno prohodan. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
16.10.2015.
u 10:54

Do večeri je diljem grada bilo 20-ak intervencija, no nije bilo mjesta za zabrinutost jer su službe u stanju pripravnosti

Kiša koja neumorno pada već danima jučer je stvorila i prve probleme u Zagrebu. Ipak, iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama poručili su popodne da su na snazi redovne mjere obrane od poplava i da nema mjesta za zabrinutost.

– Sve su službe pripravne te izlaze na intervencije kojih je bilo ukupno 18 (ispumpavanja podruma, uklanjanje srušenih stabala...) – rekao je pročelnik Pavle Kalinić te istaknuo da grad nije ugrožen, ali može doći do poteškoća u prometu. Tako je jučer zatvoreno nekoliko podvožnjaka, poput onog u Škorpikovoj koji je brzo saniran. U Podsusedu su pak vatrogasci iz vode izvlačili automobil, a u Španskom su građanima gumene čizme bile obvezna oprema za kretanje po kvartu čiji centar redovito poplavi za jačih oborina, na što upozoravaju već godinama.

– Oborinska odvodnja na trgu uopće ne postoji, a redovito se plaća. Neka vrate ljudima novac, jer kao da žive u Veneciji – rekao je predsjednik četvrti Stenjevec Vladimir Andrić. Tijekom večeri službe su u stanju pripravnosti bile i na širem goričkom području, gdje je i lani bilo poplava, a zatvorena je i ceste između Samobora i Ruda, kao i državna cesta u Jastrebarskom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije