Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sa svijećama

Vjernici Zagreba okupili se na molitvi za izgradnju crkve na Savici

savica
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/12
03.10.2016.
u 22:50

Proslavili su i Stepinčevo, dan kada je bl. Alojzije Stepinac proglašen blaženim, a molili su i za njegovo proglašenje svetim

Livada na Trnjanskoj Savici noćas je bila mjesto gdje su se vjernici okupili kako bi molili za izgradnju župne crkve, ali i za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.

Ujedno su proslavili i Stepinčevo, odnosno dan kad je 1998. papa Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici proglasio kardinala Alojzija Stepinca blaženim. Župa koja nosi ime ovog blaženika ni 17 godina nakon osnivanja još nema crkvu, a župljani, zajedno s vjernicima iz drugih zagrebačkih župa, odlučili su se okupiti nakon što se dio građana Savice pobunio da ne želi gradnju crkve u parku u naselju.

– Doći ćemo to mjesto natapati molitvom. Molimo ne samo da ondje bude podignut hram nego da budemo dostojni toga hrama i da budemo oni koji svojim životom budu oni koji žive svoju vjeru te da taj hram bude za sve – ne samo za nekog i ne protiv nekoga nego za sve – najavio je pater Ike Mandurić, jedan od voditelja molitve. Uz njega, na za tu priliku postavljenom oltaru molili su i don Damir Stojić, za glazbeni dio bila je zadužena grupa Božja pobjeda iz svetišta Svete Mati Slobode, te Duhovni KUTAK XI, vlč. Ljubo Vuković i Maja Blagdan.

Neslaganje oko gradnje crkve komentirao je i gradonačelnik Milan Bandić, dodajući da je on uvijek za graditi, nikad za rušiti.

- Mjesta ima u parku i za jedno i za drugo. Petina otpada na crkvu, a četiri petine na park. To je napuhana priča. Već sam ju proživio prilikom gradnje fontana i Cvjetnog. Pričekajte 15 dana kad počnemo umivati taj park, bit će jedan od najljepše uređenih u Zagrebu. Svi će biti zadovoljni. Samo malo strpljenja i tolerancije - rekao je gradonačelnik Bandić.

>> SDP-ov zastupnik podnosi kaznenu prijavu protiv Bandića zbog gradnje crkve na Savici

>> Krajobrazni arhitekti protiv gradnje u parku

Komentara 140

KL
kliker24
23:43 03.10.2016.

Konačno da vidimo i čujemo i glas druge strane !

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:32 03.10.2016.

Preljepo je za vidjet da još uvijek ima normalnih ljudi, puna podrška mojoj braći hrvatima..

DU
Deleted user
23:35 03.10.2016.

Da se gradi novi šoping centar nitko ne bi imao ništa protiv. Usput par birtija, nekoliko nepotrebnih robnih marki, kakva kuglana i kino. To bi bio hram današnjice kojeg bi svi obožavali. Ali kad se gradi hram za vječnost, onda otpori i mržnja. Upravo ovo zadnje govori koliko je crkva tamo potrebna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije