Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNA PRESUDA

Visoki upravni sud odlučio u korist Grada Zagreba: Odluka o roditeljima odgojiteljima je zakonita

Zagreb: Udruge U ime obitelji i Hrvatska udruga roditelja odgojitelja održale konferenciju za novinare
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
27.02.2023.
u 10:53

Nakon što je Visoki upravni sud sredinom prosinca donio odluku o obustavi izvršenja Odluke o roditeljima odgojiteljima, danas u 10 sati na istom sudu donosila se odluka o tom predmetu

Smanjenje naknade roditeljima odgojiteljima je zakonito, odlučeno je danas na sjednici Visokog upravnog suda. Sud je tako išao u korist Grada Zagreba jer je zahtjev za ocjenu nezakonitosti sudsko Vijeće odbilo, a utvrdio kako primjedbe podnositelja o nezakonitosti nisu osnovane. Osim toga, sudbeno vijeće smatra da je roditeljima odgojiteljima dan dovoljno dug rok prilagodbe te da su kompenzacijske mjere, odnosno proširenje kapaciteta vrtića i potpora zapošljavanju dostatne.

Nakon što je Visoki upravni sud sredinom prosinca donio odluku o obustavi izvršenja Odluke o roditeljima odgojiteljima, danas u 10 sati na istom sudu donosila se odluka o tom predmetu. Današnjoj sjednici prisustvovala je i Ana Marija Berbić Lacko iz Hrvatske udruge roditelja odgojitelja s odvjetnicima, a najavljena i konferencija za medije u povodu toga.

Podsjetimo, nakon predstavljanja kompenzacijskih mjera u rujnu, Grad je počeo korisnicima slati rješenja o završetku njihovih prava na naknadu, što je u prosincu morao obustaviti, a to je značilo da će se isplata naknada od 1. svibnja nastaviti normalno, odnosno da neće biti smanjenja na iznos od 1000 kuna mjesečno. Berbić Lacko ranije je izrazila svoje zadovoljstvo ranijom odlukom suda o ukidanju Odluke, navodeći kako ju je sud ''shvatio ozbiljno''. 

– Zahvaljujem Visokom upravnom sudu što je na vrijeme reagirao. Ako do 1. svibnja ne donese konačnu odluku, tražili smo da donese odluku o odgodi stupanja na snagu te odluke. Prvog svibnja neće nastati šteta za 5800 korisnika. Kompenzacijske mjere nisu učinile ništa, nisu uložili ni jednu kunu. Moramo čekati pisano obrazloženje suda – naglasila je u prosincu. 

>> VIDEO Nova Tomaševićeva demografska mjera: Za svako rođeno dijete isplaćivat će se jednak iznos?

 

Komentara 127

Avatar smartch
smartch
11:54 27.02.2023.

Treba para za potplatit Kongo aparat.

VJ
vjekoslavkatalina
11:12 27.02.2023.

....ova odluka ne bi bila donesena da se ne stima koalicija hdz i (ne)mozemo..pa to je vidljivo bilo u slucaju zambija kad su se hdzovci bacili na glavu da ove dilere djece izvuku iz zambije..ovo je samo nastavak

MA
MaxBunker
11:42 27.02.2023.

Banditi na vlasti uporno rade na ukidanju demografskih mjera!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije