Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sramotna odluka

Više od stotinu zagrebačkih kazališnih djelatnika traži isplatu novca za javne potrebe u kulturi

Generalna proba za predstavu Potpuni stranci u kazalištu Luda kuća.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
Autori: Hina, Hana Ivković
25.05.2020.
u 09:49

Zahtijevaju od Grada Zagreba i Skupštine da postupe prema ranije donesenoj odluci i "hitno isplate odobrena programska sredstva prema rezultatima natječaja za javne potrebe u kulturi svim subjektima kojima su ta sredstva odobrena, a ne selektivno kako je najavljeno

Nakon što je skupštinska većina 14. svibnja poništila Zaključak od 19. ožujka 2020. o hitnoj isplati sredstava za javne potrebe u kulturi, 115 glumaca i djelatnika zagrebačkih kazališta zatražilo je javno od gradske uprave i Skupštine grada da vrati na snagu odluku iz ožujka i hitno isplati novce za javne potrebe u kulturi.

Odluka skupštine od prije 11 dana sramotna je i ugrožava sve do sada započete projekte i programe i ostavlja njihove  kolege i kolegice bez sredstava za rad i život, poručili su kulturni djelatnici u apelu, prenosi Hina. 

"Mjere poduzete zbog izvanredne situacije pandemije i potresa već su narušile ionako krhku kulturno umjetničku produkciju, a ovakav izostanak financijske podrške dovodi u pitanje opstanak brojnih inicijativa, organizacija i institucija, i ugrožava egzistenciju velikog broja kolega i kolegica", upozorili su u priopćenju. Solidarizirajući se s nezavisnom kulturnom scenom, zahtijevaju od Grada Zagreba i Skupštine da postupe prema ranije donesenoj odluci i "hitno isplate odobrena programska sredstva prema rezultatima natječaja za javne potrebe u kulturi svim subjektima kojima su ta sredstva odobrena, a ne selektivno kako je najavljeno, i time omoguće nastavak ionako otežanog rada kulturne scene u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 1

SP
spremni0
08:36 26.05.2020.

uhljebi najgore vrste....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije