Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
putovanje po mjeri

Vinske i golferske ture ili Tajland – novi magnet za putnike

'09.10.2013., Zagreb - Katarina Maric, direktorica nove putnicke agencije Dnevnik putovanja u Petrinjskoj 38. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
10.10.2013.
u 15:14

Putničke agencije prilagodile su ponudu, a samo u Zagrebu otvara se njih sve više koje organiziraju egzotična, tematska i neobična putovanja

Sve veća potražnja za personaliziranim putovanjima, \'skrojenima po mjeri\', kao i želja iskusnih putnika koji su svoju strast odlučili pretvoriti u posao, potakla je tim koji se desetljećima bavi turizmom da osmisle jedinstvenu, drugačiju ponudu. Kratke vinske ture, kuharske radionice, proslave... želeći otkriti neotkriveno Katarina Marić svoje je ideje uklopila u agenciju Dnevnik putovanja.

–Željeli smo spojiti ljude sličnih interesa, pa smo za početak u ponudu stavili vinsko-gurmanske vikend ture u vinsku regiju na sjeveroistoku Italije Colli Orientali. Organizirali smo turističke vodiče koji poznaju vinski svijet – kazala je Marić, te dodala da će u ponudi biti i putovanja u dizajnerski outlet pored Venecije, golferske ture, mama i kćer vikendi i rođendanske ture. Prije godinu dana drugačiji vid putovanja ponudila je i agencija Jungle Tribe, a postali su prva opcija za one koji žele u daleke destinacije. Najviše ih voli otići u Tajland, a za 20 dana platit će 9900 kuna, što uključuje avionsku kartu, sve takse, smještaj, pratitelja, sve transfere po otocima...

–Tajland je popularan jer je jeftin, a prosječno svatko još potroši oko 600 eura – kazala je vlasnica agencije Ivana Knežević. Pripremaju veliku ekspediciju u Egipat, a sredinom svibnja pokušat će kroz 18 dana predstaviti sve drevne destinacije uz alternativniji pristup i predavanja na licu mjesta.

Nakon što su u godinu dana prošli gotovo cijeli svijet, Kristijan Grubišić i Nataša Avakumović odlučili su avanturu kroz koju putnici upoznaju zemlju, ljude i običaje iz prve ruke podijeliti i osnovali agenciju Nomadi.

–Na putovanja vodimo najviše 12 ljudi, a potražnja je tolika da umjesto tri ture, koliko smo dosad godišnje organizirali, sad imamo sedam, osam – kaže Avakumović.

Zbog putovanja agencije Da, da, da Želim putovati!, njihovi su putnici-putopisci postali i popularni te doprinijeli proširenju svijesti i želji za putovanjima.

Od početka prate ih Robert Knjaz, koji se sprema u Patagoniju, kuhar Nikola Lesar koji je baš u Vijetnamu, Kambodži i Laosu, Hrvoje Šalković. Boris Veličan vratio se s Aljaske, a Tomislav Perko, koji vodi u utrci za najbolji posao na svijetu, uživa u Južnoj Americi...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije